Οι πολίτες που θέλουν να γράψουν ιστορία...

Στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια επικρατεί μία πρωτοφανής κρίση, που όμοιά της δεν έχουν βιώσει οι κάτοικοί της εδώ και δεκαετίες. Παρακολουθήσαμε τις διαδηλώσεις, τα επεισόδια, τα σκάνδαλα, την εφαρμογή νέων μέτρων σχετικών με το ξακουστό Μνημόνιο, την εξαθλίωση, την παγκόσμια κατακραυγή, τον αποκλεισμό από τις αγορές, την πτώση του χρηματιστηρίου σε επίπεδα
20ετίας, την επιβολή πρωθυπουργού που δεν.....
προέκυψε από δημοκρατικές διαδικασίες και ορισμένοι υποστηρίζουν πως ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Μέσα από αυτό το χάος των γεγονότων προέκυψε η "Πατριωτική Κίνηση Ελλήνων Πολιτών". Είναι μία κίνηση που ξεκίνησε στις αρχές του 2012, αποτελούμενη από απλούς πολίτες, η οποία έχει ως σκοπό την πρόταση εναλλακτικών απόψεων περί αντιμετώπισης της κρίσης της Ελληνικής οικονομίας και την αντίδραση στα μέτρα που εφαρμόστηκαν και θα εφαρμοστούν εξαιτίας του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011. Η κίνηση προέκυψε μέτα από τη συνεννόηση περίπου 100 ατόμων, χρηστών του διαδικτύου σε συγκεκριμένο ιστότοπο οικονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι αν και δε γνωρίζονταν μεταξύ τους, αποφάσισαν να συνεργαστούν εθελοντικά για το σκοπό και να βρουν ένα κοινό τόπο απόψεων και θέσεων με τελικό στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελληνικής οικονομίας, καθώς και την ενημέρωση των υπολοίπων συμπολιτών τους για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσουν στη χώρα. Το σημαντικό είναι πως η κίνηση δεν ανήκει ιδεολογικά σε κάποιο πολιτικό χώρο, δε χρηματοδοτείται από κανέναν, δεν έχει αρχηγό, όλοι οι υποστηρικτές της θεωρούνται μέλη της δίχως να χρειάζεται να κάνουν κάποια αίτηση πάντα διατηρώντας την ανωνυμία τους, δεν έχει νομική μορφή, δεν υποστηρίζει κάποιο κόμμα και ούτε έχει βλέψεις να εξελιχτεί σε κάποιο μελλοντικό φορέα εξουσίας.

Η κίνηση, εκτός από την ενημέρωση των πολιτών, έχει και ως στόχο να προβεί σε ενέργειες συγκεκριμένου χαρακτήρα, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, που να μην αποκλίνουν στο ελάχιστο από τις βασικές αρχές που τέθηκαν με την έναρξή της. Για αυτόν το λόγο συγκεντρώνει υπογραφές πολιτών που συμφωνούν με τις θέσεις της και θα χρησιμοποιηθούν ως αποτρεπτικό μέσο για την εφαρμογή των μέτρων που αναφέρονται σε αυτές. Επιπλέον έχει προβεί στην ενέργεια περί ενημέρωσης όλων των βουλευτών με μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έχοντα τίτλο "Γνωρίζω ότι γνωρίζεις...". Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη από την αρχή, η υποστήριξη πλέον μετράται σε χιλιάδες κόσμου και η επισκεψιμότητα της σελίδας της κίνησης τεράστια, αναλογικά με το χρόνο λειτουργίας της. Επιπλέον έχει καλυφτεί ως πρωτοσέλιδο θέμα από μεγάλες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες και αναφέρεται ως σύνδεσμος σε πληθώρα blog και ιστοσελίδων.

Γεννιέται ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων πολιτών που θα κάνουν την ουσιώδη διαφορά με πράξεις, αυτήν τη φορά από την Ελλάδα; Το ελπίζουμε.

Η ιστοσελίδα της κίνησης: http://www.patriotiki-kinisi.com
Keywords
Τυχαία Θέματα