Οι προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό. Ολλανδική εφημερίδα σε δημοσίευμά της έβαλε την τουρκική σημασία στον τρούλο εκκλησίας στην Οία

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας με αφορμή την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν αλγεινές εντυπώσεις. Δυστυχώς, στο παιχνίδι αυτό συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που κατευθύνουν και διαμορφώνουν την αντίληψη του αναγνωστικού τους κοινού. Στο πλαίσιο αυτό η ημερήσια, free press ολλανδική εφημερίδα DE PERS, μη σεβόμενη τίποτα, ούτε την ιστορία της χώρας, ούτε και την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών της, έφτασε στο
σημείο, να τοποθετήσει πάνω στον τρούλο εκκλησίας που....
βρίσκεται στην Οία, την Τουρκική σημαία
, και να δημοσιεύσει ρεπορτάζ που κάθε άλλο με κολακευτικά λόγια μιλά για την Ελλάδα. Η δημοσιογράφος μάλιστα που «επιμελήθηκε» του κειμένου κάνει λόγο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας πως η Ελλάδα σκοπεύει να πουλήσει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, αεροδρόμια, τράπεζες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και μνεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και συμμετοχές σε διάφορες επιχειρήσεις που είτε τις ελέγχει πλήρως, είτε συμμετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο διατηρώντας πλειοψηφικό ή μη πακέτο. Μάλιστα, για να «δέσει» και την τουρκική σημαία πάνω στον τρούλο, αναφέρει πως τούρκοι επιχειρηματίες, αξιοποιώντας τη ευκαιρία που τους δίνεται λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, έχουν ήδη σχεδιάσει ποιες από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα αγοράσουν, μη διστάζοντας να πει πως σχεδιάζουν ακόμη και την αγορά ελληνικών νησιών!!!
Επιπλέον, η δημοσιογράφος χρησιμοποιεί στο ρεπορτάζ της πληροφορίες που κάθε άλλο παρά κολακευτικές είναι για την Ελλάδα, όπως ότι στην πρεσβεία της χώρας μας στην Άγκυρα, οι υπάλληλοι αναγκάζονται να σφουγγαρίσουν οι ίδιοι τους κοινόχρηστους χώρους, γιατί ο προϋπολογισμός της πρεσβείας δεν επαρκεί για προσωπικό καθαριότητας.
Άμεση υπήρξε η αντίδραση του δημάρχου Θήρας, κ. Νίκου Ζώρζου, ο οποίος με επιστολή του έσπευσε να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για το επίμαχο ρεπορτάζ. «Με το παρόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για το υβριστικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου της εφημερίδας σας κας Eva Ludemann, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου μας, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα», επισημαίνει. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιστολή κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο των εξωτερικών, τα κόμματα, τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, καθώς επίσης και στους έλληνες ευρωβουλευτές.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα