ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΙ Η ΝΥΦΗ....ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ !!! [ video ]

Στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εκλογές στη χώρα, όμως η νέα σελίδα στη διακυβέρνησή της, που άνοιξε πριν από μερικές μέρες με την απόφαση του πρωθυπουργού να επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό, άρχισε να γράφεται από χθες μετά τη συμφωνία Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά
ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, να συγκροτήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και αντίπαλοι της πολιτικής ζωής μια τέτοια κυβέρνηση...

Για να φθάσουμε στο χθεσινό αποτέλεσμα χρειάστηκε να καμφθεί και η τελευταία γραμμή άμυνας του Αντώνη Σαμαρά, που δεν ήταν άλλη από την απαίτησή του να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου από πρωθυπουργός και μετά να συμφωνήσει σε συνεργασία. Ο πρωθυπουργός αρνιόταν μέχρι το τέλος και μπροστά στο αδιέξοδο, ζήτησε ο ίδιος συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Σαμαρά ούτως ώστε ενώπιόν του να δεσμευθεί ότι θα αποχωρήσει από την πρωθυπουργία για να πεισθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Νωρίτερα και μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπαναχωρούσε σημείο προς σημείο από την αρχική του κατηγορηματική άρνηση να συναινέσει σε μια τέτοια κυβέρνηση, όπως την είχε εκφράσει το βράδυ της ψήφου εμπιστοσύνης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά σειρά υπαναχώρησε:
* Από την άρνησή του να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα θα την ψηφίσει.
*Από τον όρο που έβαζε οι εκλογές να γίνουν στις 4 Δεκεμβρίου. Τώρα αποδέχθηκε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
* Από την απαίτησή του να παραιτηθεί άμεσα ο πρωθυπουργός και μετά να αρχίσει η συζήτηση για τη νέα κυβέρνηση.
* Από την αρχική του θέση του η νέα μεταβατική κυβέρνηση να μην είναι πολιτική. Τώρα αποδέχθηκε να είναι πολιτική και να συμμετέχουν και στελέχη από τη Ν.Δ.
* Κέρδισε όμως την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού, έστω κι αν αυτή δεν την προκάλεσε ο ίδιος.
Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός και λόγω του φιάσκου των Κανών αναγκάζεται να παραχωρήσει τη θέση του πρωθυπουργού λόγω της απειλής των βουλευτών του, ότι αν δεν άνοιγε τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, θα τον ανέτρεπαν. Από τη στιγμή που δέχθηκε να κάνει αυτή τη «θυσία», κατόρθωσε (σχήμα λόγου) να:
* Πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
* Να αναγκάσει τον Α. Σαμαρά να δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση.
* Να τον πείσει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ενδεχόμενο που αρνιόταν κατηγορηματικά μέχρι χθες.
Η Ν.Δ. με τη συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση χάνει πλέον το προνόμιο να καταγγέλλει το Μνημόνιο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να ευνοείται από το αντιμνημονιακό κλίμα. Τώρα γίνεται μέρος του προβλήματος, αφού θα ψηφίσει κι αυτή και θα συνδιαχειριστεί το νέο δανειακό πρόγραμμα και τα νέα μέτρα, που το ακολουθούν.
Ωστόσο ο Γ. Παπανδρέου όλα αυτά τα πλήρωσε με την απώλεια της πρωθυπουργίας, από την οποία ενδεχομένως να επωφεληθεί ο μεγάλος του αντίπαλος Α. Σαμαράς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας στη συνάντηση συμφωνήθ
Keywords
Τυχαία Θέματα