Όλοι τώρα βιάζονται να εφαρμοσθεί το "σχέδιο διάσωσης" της Ελλάδας

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, είχε σήμερα, Τετάρτη, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, στην διάρκεια της οποίας συμφώνησαν πως το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας πρέπει να εφαρμοστεί «το ταχύτερο δυνατόν», αναφέρει ανακοινωθέν του γραφείου του Ισπανού πρωθυπουργού.

«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Ροντρίγκεζ Θαπατέρο συμφώνησαν για την....
αναγκαιότητα
να εφαρμοστούν οι συμφωνίες για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας και της μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού μηχανισμού τις οποίες ενέκριναν οι χώρες της ευρωζώνης το ταχύτερο δυνατόν από τις διάφορες εθνικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη» για να καθησυχαστούν οι αγορές, προστίθεται στο ανακοινωθέν του γραφείου του Ισπανού πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΔΝΤ κάλεσε την Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές την Τετάρτη να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων, μεταδίδει το Reuters.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Antonio Borges, τόνισε ότι ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής από τους ιδιώτες πιστωτές είναι απαραίτητο για την χαλάρωση των πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση.

"Για την διασφάλιση της επιτυχίας του προγράμματος εν μέσω μιας εύθραυστης κατάστασης, είναι σημαντικό να καταλήξουν γρήγορα σε ένα αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις και οι ιδιώτες πιστωτές να λάβουν έγκαιρες αποφάσεις για την συμμετοχή τους στην ανταλλαγή χρέους" ανέφερε σε ανακοίνωση του ο κ Borges.

dailynews24.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα