ΟΛΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Τελικά τα έχουμε δει όλα, αυτά τα δυο τελευταία χρόνια; Είναι δυο χρόνια που πέρασαν τόσο γρήγορα αλλά άφησαν πάνω μας τόσα σημάδια που είναι σα να πέρασε μια δεκαετία. Σ’ αυτά τα δυο χρόνια ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου είδαμε πολλούς σωτήρες να «αγωνίζονται» για να σώσουν την Ελλάδα.
Συνεχής αγώνας, όπως μας έλεγαν, για τη σωτηρία. Πως γινόταν όμως και πήγαινε η
κατάσταση από το....
κακό στο χειρότερο παρόλο τον αγώνα τους; Πως γινόταν κάθε φορά να μας σώζουν, ο λαός όμως να εξαθλιώνεται και η Ελλάδα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έκοψαν μισθούς, μείωσαν συντάξεις, έκλεισαν καταστήματα απολύθηκε κόσμος, εξαθλιωθήκαν οικογένειες, πήραν φόρους από κατατρεγμένους, απείλησαν με διακοπή ρεύματος την ελληνική κοινωνία. Με το πρόσχημα ότι σώζουν την Ελλάδα.

Κάθε φορά έβγαιναν οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Σώζουμε την Ελλάδα», ως ήρωες αρχαίας τραγωδίας λέγοντας ότι αγωνίζονται για το καλό μας και ότι όλα αυτά τα τραβάνε για μας, για μας!!!!. Και έκλαιγαν και οδύρονταν. Για μας; Γιατί; Από τι ήθελαν να μας σώσουν; Από μια κατάσταση την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, μια κατάσταση που οι ίδιοι εξέθρεψαν;
Επειδή όμως όπως φαίνεται οι υπάρχοντες πολιτικοί είναι ηθοποιοί όχι στο Εθνικό θέατρο αλλά σε μπουλούκι, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε γι’ αυτή την κατάσταση. Μας τρομοκράτησαν και μας τρομοκρατούν ακόμα για να συμφωνήσουμε σε όλα.

Πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ, πρέπει να μείνουμε στην ευρωζώνη, μας λένε αν φύγουμε από το ευρώ και γυρίσουμε στη δραχμή, θα χαθούμε, θα καταστραφούμε θα γυρίσουμε τριάντα, σαράντα, πενήντα χρόνια πίσω (ανάλογα ποιος το λέει) χθες άκουσα ότι αν φύγουμε από το ευρώ, θα έχουμε ρεύμα μόνο για τρεις!!!!! μήνες. Φοβερό.
Και αφού οι προηγούμενοι προσπάθησαν να μας «σώσουν» περίπου 4 φορές, αλλά δεν τα κατάφεραν, η παράσταση κατέβηκε ως αποτυχημένη. Στη συνέχεια στο ίδιο θέατρο ανέβηκε καινούργια παράσταση «Ενωμένοι για να σώσουμε την Ελλάδα». Ο θίασος έχει καινούργιο πρωταγωνιστή διεθνούς ρεπερτορίου, με τους ίδιους όμως αποτυχημένους ηθοποιούς της πρώτης παράστασης με μερικές μόνο πινελιές αλλαγών. Θιασάρχες της νέας παράστασης ανέλαβαν τώρα τρεις ώστε την ευθύνη της επιτυχίας η αποτυχίας, να την επωμιστούν τρεις και όχι ένας.
Αναγκαστικά λοιπόν βγήκε όλος ο θίασος επί σκηνής, ο καθένας από τους τρεις έπρεπε να έχει το δικό του ρόλο, ο ένας το ρόλο του «πατριώτη» όπως κάνει τόσα χρόνια, ο άλλος (αυτός που δυο χρόνια πιστεύαμε ότι δε θα συμμετάσχει σ’ αυτό το θίασο), το ρόλο του «αντιστασιακού», αυτού που βάζει κόκκινες γραμμές αντίστασης οι οποίες όμως αποδεικνύονται ροζ, ενώ ο τρίτος ο αποτυχημένος πρωταγωνιστής του προηγούμενου θιάσου τον ρόλο του «υπάκουου» (έχει λερωμένη τη φωλιά του) σε ότι πει ο καινούργιος πρωταγωνιστής «για το καλό της Ελλάδος» .
Και ξεκίνησε πάλι η παράσταση, σας σώζουμε, αλλά πρέπει να κοπεί εκείν
Keywords
Τυχαία Θέματα