Όταν το παντελόνι φτάνει στα γόνατα...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου


«Ο ΓΑΠ είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του δεν θα δοθεί σε δρόμο αλλά σε αδιέξοδο»! Αυτή η ατάκα, που γράφτηκε στο twitter την ώρα που μιλούσε ο... τέως πρωθυπουργός μας στη Βουλή ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης για να φύγει, απεικόνιζε άψογα την πολιτική κατάσταση της χώρας. Ένα απίστευτο πολιτικό αδιέξοδο, το οποίο θα μπορούσε να λυθεί μόνο με εκλογές,
καταλήγει αυτές τις ώρες σε ....
ένα ακόμη μεγαλύτερο...
Ο πρωθυπουργός με την πιο καταστροφική θητεία και ο εν αναμονή διάδοχός του (35% των ψήφων έχουν απολύτως εξασφαλισμένο και οι δυο μαζί στις δημοσκοπήσεις και περιμένουν τους «αναποφάσιστους» για να πάρουν τα όποια ρέστα) αποφάσισαν χθες ότι θα συγκυβερνήσουν... χωρίς οι ίδιοι, ως άτομα, να συμμετέχουν.
Αυτά τα δύο παλικάρια, κάποτε συμφοιτητές και ακόμα φίλοι, αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν μαζί μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι πολιτικός.
Την ώρα που η κοινωνία και η χώρα διαλύονται υπό το βάρος της χρεοκοπίας, ενώ η επίσημη πτώχευση κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας σαν δαμόκλειος σπάθη, ενώ απ’ όλους διαπιστώνεται ότι η ελληνική κρίση είναι σε τεράστιο βαθμό πολιτική, δύο απίστευτοι τύποι, οι οποίοι ηγούνται των δύο μεγαλύτερων (;) κομμάτων, αποφασίζουν ότι την κρίση αυτή πρέπει να τη διαχειριστούν μη πολιτικά πρόσωπα.
Αυτοί οι δύο... πολιτικοί ηγέτες, λοιπόν, ο ένας εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, ο άλλος «βέβαιος» ότι θα εκλεγόταν αν γίνονταν εκλογές, και οι δύο εκλεγμένοι συνολικά από σχεδόν δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους των κομμάτων τους στις ανάλογες εσωκομματικές διαδικασίες, αποφάσισαν, ύστερα από κάμποσες «σωτήριες» συμφωνίες, δάνεια, Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα και πολυνομοσχέδια, ύστερα από αμέτρητες αιματηρές θυσίες των Ελλήνων, ότι η πολιτική τους παρουσία δεν είναι ικανή να «σώσει» άλλη μια φορά τη χώρα.
Πρώτος υποψήφιος, τις τελευταίες δύο μέρες, να αναλάβει την πρωθυπουργία είναι ένας σκληρός τραπεζίτης. Ακριβώς την ώρα που η χώρα υποτίθεται ότι πρέπει να διαπραγματευθεί το χρέος της με τους τραπεζίτες για να το... μειώσει – πάλι «υποτίθεται».
Εναλλακτική λύση, ένας συνταξιούχος διπλωμάτης 83 ετών.
Εκτός από τους Παπανδρέου και Σαμαρά, έχουν μπει στη σειρά διάφοροι ψοφοδεείς, που είτε περιμένουν να δουν το... πλαίσιο για να δουν τι θα ψηφίσουν στην ψήφο εμπιστοσύνης είτε εκλιπαρούν να συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση.
Ανησυχούν μήπως δεν εκτιμηθούν οι μέχρι τώρα υπηρεσίες τους. Μήπως δεν κριθούν κατάλληλοι να συμπράξουν σε όλα όσα ενθέρμως προπαγανδίζουν. Μην τυχόν και δεν αναγνωριστεί το τσατσιλίκι τους...
Τι μας καταδεικνύει αυτό; Ότι το πολιτικό σύστημα όχι μόνο δεν έχει προσωπικό επαρκές για να διαχειριστεί τη χώρα, αλλά αναγνωρίζει την ανικανότητά του και αποσύρεται με κάτω τα χέρια. Επιβεβαιώνοντας τη ρήση ενός παλαιού και καλού φίλου: Όταν το παντελόνι φτάνει στα γόνατα, μετά πέφτει μόνο του...
Τα πολιτικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» θα τελούν υπό τις
Keywords
Τυχαία Θέματα