Οτι Εσπειρες Θερίζεις

Πριν 4 χρόνια σε επισκεψή μου στην Ελλάδα έτυχα άθελά μου να παρακολουθώ διάλογο μεταξύ κόρης και πατέρα για την κατάντια των ελληνικών σχολείων. Η κόρη παραπονιώταν στον πατέρα το πως ο γιός της μαθητής στο Γυμνάσιο από Σεπτέμβρη μέχρι Μάρτιο είχε κάνη μόνο ΔΥΟ μαθήματα.

Δεν άντεξα τον.....
πειρασμό και ρώτησα την κόρη για τις ύπόλοιπες ημέρες τι έκαναν τα παιδιά και οί καθηγητές. Και η άπάντηση ήταν , οτι οι καθηγητές
ήταν κάθε μέρα στιίς διαδηλώσεις. ( Αντίσταση και άνυπακοή ). Και οχι μόνο , έδιναν συμβουλές στά παιδιά να κάνουν καταλήψεις σχολείων.

--- Και να τα άποτελέσματα. !! Ειναι οπως λέμε. (Με οποιο δάσκαλο θα κάτσης τέτοια γράμματα θα μάθης.) Κοιτάξτε τις παρελάσεις , άρχισαν και οί μαθητές να κάνουν άντίσταση και άνιπακοή , πετώντας γιαούρτια , και μουντζώματα.!!!

Το άλλο που μου έκανε έντύπωση τα τελευταία χρόνια που έπισκέπτομαι τη γενέτειρα είναι οτι πολλές πόλεις της ελλάδος έχουν και άπό μιά οδός -- Ηρώων Πολυτεχνείου.--( Τώρα εαν είναι ηρωες ή προδότες το άφήνω στη νοημοσύνη του καθε ενός ).

Πολλοί οπως μου εξήγησε φίλος στην πλαεία του χωριού πίνοντας τον κατρούτσο το έχουν μεγάλο κατόρθωμα. ( Λίγο το έχεις να χρεοκοπής το κράτος σου ) Μου είπε να δής οτι στα σχολεία σήμερα διδάσκονται για τους ήρωες του Πολυτεχνείου, και οχι για τους ήρωες που μαθαίναμε εμείς οπως ο Κολοκοτρώνης Νικηταράς και οι ύπόλοιποι του 21 και τον όρκο που έδωσαν στη μονή της Αγίας Λαύρας.

Είπε , φίλε οί σημερινοί έπαναστάτες προσκυνάν στην ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ .!!!!

Peter Triantafyllos Toronto
Keywords
Τυχαία Θέματα