Π. Οικονόμου: Συνταξιούχος που το 'ρίξε στην ιστορία, ο Σημίτης

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη τον οποίο δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφισε εξαπέλυσε Παντελής Οικονόμου.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών μίλησε για «συνταξιούχους που το έχουν ρίξει στην ιστορία» και προχωρούν σε εκ των υστέρων αποτιμήσεις.

Απαντώντας σε επιτροπή της Βουλής στις επικρίσεις του εισηγητή της Ν.Δ κ. Μπούρα κατά την συζήτηση της...
συμφωνίας με την οποία η χώρα μας αυξάνει τα μερίδια συμμετοχής της στο Δ.Ν.Τ, ο κ. Οικονόμου ήταν φωτογραφικός
μεν, αποκαλυπτικός δε.

«Στο μνημόνιο υπήρχαν λάθη κάτω από την πίεση του χρόνου και καλά θα έκαναν όσοι τα ανακαλύπτουν τώρα να τα έλεγαν τότε. Εκ των υστέρων δεν έχει κανένα νόημα. Τώρα βγαίνουμε από το μνημόνιο και πάμε σε άλλη σύμβαση. Καθώς έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό, αποτιμά λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος κι έπρεπε να κάνουμε αυτό. Ας το έλεγε τότε. Βεβαίως υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, υπερασπίστηκε πάντως τον κ. Παπανδρέου αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Ν.Δ ότι «μας φόρεσε το ΔΝΤ».

«Διαφωνώ», είπε, «πλήρως με τον ισχυρισμό ότι ο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πρωθυπουργός, μας φόρεσε το Δ.Ν.Τ. Η εικόνα ήταν πολύ συγκεκριμένη και καθαρή και ήταν ότι η χώρα είχε φτάσει σε σημείο αδυναμία δανεισμού και όχι απλά απαγορευτικών επιτοκίων». Εξέφρασε επίσης την άποψη πως αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ καθ’ υπόδειξη της Ν.Δ, δεν είχε επιλέξει να ψηφίσει το μνημόνιο, «η άλλη επιλογή θα ήταν η καταστροφική στάση πληρωμών».

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα