ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ : “ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ”

Πολλά και από πολλούς είχαν ειπωθεί μέχρι σήμερα σχετικά με την επόμενη μέρα του στρατοπέδου της Κορίνθου.
Πολιτικοί , αυτοδιοικητικοί αλλά και άλλοι παράγοντες είχαν επιδοθεί σε ακατάσχετες υποσχέσεις προς πάσα κατεύθυνση ότι θα μοιράσουν σε....
όλους “κομματάκια” του καταργουμένου στρατοπέδου.
Πέρα από την Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας και τον δήμο Κορινθίων σε πολλούς ακόμα φορείς , συλλόγους , εκπαίδευση , αθλητισμό κ.ά
Ο δήμαρχος Κορινθίων είχε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω και έχει δηλώσει ότι σαν δήμαρχος της Κορίνθου αυτός θα πρέπει να αποφασίσει για τις μελλοντικές
χρήσεις του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου.
Έρχεται όμως ο αρμόδιος Υπουργός ΥΠΕΘΑ συμπατριώτης μας Πάνος Μπεγλίτης και με αποκλειστικές δηλώσεις του στον Λάκη Γιαννιδάκη βάζει τέλος στο παραπολιτικό “παζάρι” για την διάθεση του στρατοπέδου και κόβει μαχαίρι τις αναπτυχθείσες ορέξεις για ανάπτυξη κομματαρχισμών και πελατειακών σχέσεων με επίκεντρο το στρατόπεδο της Κορίνθου.
Απόλυτα ξεκάθαρη και κατηγορηματική η δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη:
“Θα είμαι εγώ -ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας- που θα καθορίσω και θα συμφωνήσω μέσα από μια ευρύτερη δυνατή διαβούλευση,για την παραχώρηση του στρατοπέδου. Οι ανάγκες είναι μεγάλες για την περιοχή μας. Όλοι έχουν ανάγκη από τις υποδομές του 6ου Σ.Π : Δημοτική αρχή Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας , Αστυνομία , Πυροσβεστικό Σώμα, Πανεπιστήμιο της Κορίνθου κ.ά . Όλοι με βάση την χρησιμότητα του θεσμού θα πάρουν ένα τμήμα προκειμένου να το μετασχηματίσουμε σε ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο.
Όπως μας έκανε γνωστό ο συμπατριώτης μας Υπουργός οι διαδικασίες για την αποχώρηση και των τελευταίων αξιωματικών και υπαξιωματικών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου.
Ο Πάνος Μπεγλίτης τονίζει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε από το στατικό στρατόπεδο- που παρά τα αντιθέτως λεγόμενα δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στην οικονομία της Κορίνθου εκτός από κάποια οριακά τοπικά συμφέροντα-στην αναπτυξιακή αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ο Υπουργός ΥΠΕΘΑ επισημαίνει , μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που έχει πραγματοποιήσει , ότι η μεταφορά αυτή όλων των υπηρεσιών στο στρατόπεδο θα είναι εξαιρετικά σημαντική στον κρατικό προϋπολογισμό αφού δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια. Μάλιστα στο σημείο αυτό τόνισε πως δεν κατανοεί τις κριτικές της Νέας Δημοκρατίας και του Κορίνθιου Βουλευτή της Κώστα Κόλλια που δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα αυτών των λίγων “ραντιέριδων”που ενοικιάζουν σε υπηρεσίες του Δημοσίου και εισπράττουν τεράστια ποσά ,παρά τα συμφέροντα του ίδιου του Κράτους.
“Εμένα με ενδιαφέρει- δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός ΥΠΕΘΑ- το συλλογικό μέλλον της Κορινθίας και των πολιτών της και όχι τα επί μέρους συμφέροντα κάποιων ιδιοκτητών που νοικιάζουν κτήρια και γραφεία στις υπηρεσίες του Δήμου ,της Αντιπεριφέρειας, του Πανεπιστημίου, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού σώματος.”
Τέλος ο Πάνος Μπεγλίτης δεν παρέλε
Keywords
Αναζητήσεις
παραχωρηση στρατοπεδου κορινθου
Τυχαία Θέματα