ΠΑΣΟΚ και Εθνικό Συμβούλιο

Ο Γιώργος Καλφούντζος γράφει: Από το λεξικό Μπαμπινιώτη, Εθνικός-η-ό : Αυτός που σχετίζεται με το ¨έθνος, που αναφέρεται στο Έθνος (π.χ Εθνικός ύμνος, Εθνική σημαία, Εθνική αντιπροσωπεία, Εθνική ομάδα, εθνική οδός,εθνικό εισόδημα, εθνικό κεφάλαιο. Συμβούλιο: Το συλλογικό όργανο που συγκροτείται σε σώμα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες για ορισμένη θητεία κατόπιν διορισμού ή εκλογής των.......
μελών του. Κλπ κλπ ΠΑΣΟΚ: Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
είναι πολιτικό κίνημα ή κόμμα κλπ κλπ.

Με βάση τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ ,ως κόμμα , είναι μέρος ενός συνόλου δηλαδή έννοια γένους , κατά τον Αριστοτέλη, στην προκειμένη περίπτωση του ΄Έθνους ,δικαιούται να έχει συμβούλιο , έννοια είδους,αλλά δεν κατανοώ τον χαρακτηρισμό του συμβουλίου, ως Εθνικό, επιθετικός προσδιορισμός του ΟΛΟΥ.

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ:

Στα μαθηματικά μάθαμε ότι ένα σημείο ορίζεται από την τομή δύο τουλάχιστον ευθειών. ¨Όταν έχουμε περισσότερες από δύο ευθείες τότε το σημείο ορίζεται ακριβέστερα.

Ας συνδυάσουμε το παραπάνω με το Κόμμα, (καλλίτερα κίνημα), που κυβέρνησε την χώρα για πάρα πολλά χρόνια και κατεύθυνε τις τύχες του Ελληνικού λαού μέχρι σήμερα.

Γράφει ένας αξιόλογος Αμερικανός συγγραφέας , ο Robert D. Kaplan, στο βιβλίο του «Φαντάσματα των Βαλκανίων»κεφάλαιο 17 σελ. 461-496 για το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρεισμό.

«….το χρονικό της παπανδρεικής εποχής είναι η ουσιαστική άσκηση για την κατανόηση της σημερινής Ελλάδος….»

«…Ο Α.Παπανδρέου δήλωνε το 1977: «Είμαστε μαρξιστές ναι ή όχι…..πρέπει να πούμε ναι.Και γι΄αυτό είμαστε εντελώς αντίθετοι με την αισιόδοξη φιλελεύθερη σκέψη…»

«….Οι εσωτερικές λειτουργίες στο ΠΑΣΟΚ φανέρωναν ένα ολοκληρωτικό στυλ που δεν είχε προηγούμενο στην Ελλάδα. Πέρα από το κομμουνιστικό αντάρτικο κίνημα…..»

«…οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν τρεις βασικούς τύπους προσώπων…

«…..Πρώτη ομάδα η αστική και πολιτισμικά εκλεπτυσμένη αριστερά , οι ταυτισμένοι με την Μελίνα Μερκούρη η οποία επαναδιοριζότανα σε κάθε ανασχηματισμό….»

«….Δεύτερη ομάδα οι νεαροί διανοούμενοι, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό και επιστρέφοντες στην Ελλάδα, μετά την πτώση της χούντας,διάλεξαν την επαναστατική αριστερά για να προωθηθούν επαγγελματικά και όχι μόνο….με μοναδικό προσόν το πασσάλειμα ελεύθερων σπουδών –αρκετό να τους δώσει τον αέρα της καλλιέργειας και ψεύτικης αυτοπεποίθησης. Ο V.S Naipaul , (βρετανός συγγραφέας και Νομπελίστας της λογοτεχνίας το 2001),έχει μία φράση για τους ημι-διαμορφωμένους ανθρώπους που, ως ομάδα μαρξιστών , εκπαιδευθέντων στην Αμερική, κυβερνούσαν το νησί της Γρανάδας στην Καραϊβική…τους αποκαλούσε μικρούς ανθρώπους που τα μυαλά τους ήταν γεμάτα μεγάλες ιδέες αλλά που είχαν λανθασμένη άποψη για το πως να τις εφαρμόσουν….»

«…η Τρίτη ομάδα ήταν οι σημαντικότεροι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ , δεν είχαν εμπειρία από το εξωτερικό και σπάνια μιλούσαν άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά. Ήταν άνθρωποι από τα χωριά ή από εργατικές γειτονιές της πόλ
Keywords
Τυχαία Θέματα