Πέντε εν ενεργεία βουλευτές κι ευρωβουλευτές βρίσκονται στην λίστα με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ

Πέντε εν ενεργεία βουλευτές κι ευρωβουλευτές βρίσκονται στην λίστα των 24 προσώπων, πολιτικών και υπόχρεων υποβολής πόθεν έσχες, με εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών για περαιτέρω έλεγχο στους ορκωτούς λογιστές της Βουλής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής Πόθεν Έσχες κ. Αργύρη, οι ορκωτοί λογιστές δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα σε....
δώδεκα από αυτούς, μεταξύ αυτών και δύο εκπρόσωποι μικρότερων κομμάτων που δεν εξελέγησαν στη Βουλή
και είχαν νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ άλλοι 11 αναμένεται να δώσουν διευκρινίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Ένας ακόμη που διαπιστώθηκε ότι… αμέλησε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες, πρόκειται για τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ.Δημητρακόπουλο, καλείται να την καταθέσει έστω και εκπρόθεσμα αλλά ωστόσο παραπέμπεται στον εισαγγελέα Εφετών αφού η μη υποβολή αποτελεί παράβαση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ τα εμβάσματα που έστειλε ο κ. Βενιζέλος αφορούν όλο το 2011, εντούτοις η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους από Ιούλιο έως Δεκέμβριο αφού οι βουλευτές θα καταθέσουν τα πόθεν έσχες που αφορούν συνολικά στο 2011 τον προσεχή Ιούνιο.

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Ισίδωρου Κούελου και για το αν θα υπάρξει άλλος έλεγχος ο κ. Αργύρης εξήγησε ότι και αυτή η υπόθεση πηγαίνει υποχρεωτικά στον εισαγγελέα Εφετών.

http://briefingnews.gr/p
Keywords
Τυχαία Θέματα