Περιβαλλοντολόγος με σπουδές στο εξωτερικό καλλιεργεί μανιτάρια στο Ζαγόρι και τα πουλάει μαγειρεμένα στο εστιατόριό του!

Ο περιβαλλοντολόγος Βασίλης Κατσούπας, με καταγωγή από την Αθήνα και με σπουδές στο εξωτερικό, καλλιεργεί μανιτάρια στο Ζαγόρι και τα πουλάει μαγειρεμένα στο εστιατόριο του στη Βίτσα. Λέει ο ίδιος "Το 2004 επέστρεψε από το εξωτερικό με γνώσεις, εμπειρία και σπουδές πάνω στους νόστιμους μύκητες και μετακόμισα στα Γιάννενα για να ασχοληθώ με την καλλιέργεια θεραπευτικών μανιταριών. Γίναμε συνέταιροι με κάποιον
φίλο, πήραμε ένα.....
χωράφι, ανοίξαμε μια εταιρεία
και περιμέναμε να τσουλήσει ο αναπτυξιακός νόμος. Ήταν, όμως, η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα τα κονδύλια πήγαν εκεί. Χάσαμε πάνω από έναν χρόνο περιμένοντας, χάνοντας και το παιχνίδι. Μετά σκέφτηκα να ασχοληθώ με την καλλιέργεια των μανιταριών σε μικρές ποσότητες, για να μπορώ να προμηθεύω κάποιο μαγαζί και το εστιατόριο που έφτιαξα εδώ. Η οικονομική κρίση έχει κάνει, ωστόσο, πολλούς Ελληνες να επιστρέψουν στον τόπο τους και να στραφούν σε καλλιέργειες όπως αυτήν των μανιταριών και ο ανταγωνισμός φαίνεται να ανεβαίνει. Δεν με φοβίζει, όμως, ο ανταγωνισμός. Με την έννοια ότι είναι μια αγορά που ανοίγει. Εγώ φοβάμαι εκείνους που ψάχνονται... για το λαθραίο. Λαθραία υλοτόμηση, λαθραίο κρέας, χόρτα, μανιτάρια. Διότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται καταστροφή του περιβάλλοντος. Για τα μανιτάρια υπάρχει ο φόβος για τον κίνδυνο δηλητηριάσεων όταν δεν υπάρχει η τεχνογνωσία".

http://www.katoci.com/
Keywords
Αναζητήσεις
μανιτάρια σπουδές
Τυχαία Θέματα