ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΕΔΒ:Ελλείψεις λόγω ζήτησης και στα βιβλιοπωλεία

Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των βιβλίων του ΟΕΔΒ καταγράφουν τα βιβλιοπωλεία της πρωτεύουσας, καθώς οι γονείς έχουν θορυβηθεί από το πρόβλημα που προέκυψε σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και την πιθανότητα να μείνουν τα παιδιά τους χωρίς βιβλία. Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των βιβλίων του ΟΕΔΒ καταγράφουν τα βιβλιοπωλεία της πρωτεύουσας, καθώς οι γονείς έχουν θορυβηθεί από το πρόβλημα που....
προέκυψε σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και την πιθανότητα να μείνουν
τα παιδιά τους χωρίς βιβλία.

Οπως λένε στο "Εθνος" βιβλιοπώλες, ενώ κάθε χρόνο τα σχολικά βιβλία προμηθεύονται κατά κύριο λόγο οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, φέτος οι γονείς, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Δημόσιο, αγωνιούν να αποκτήσουν το διδακτικό υλικό για τα παιδιά τους, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το γεγονός αυτό έχει εκτινάξει τη ζήτηση στα ύψη βρίσκοντας απροετοίμαστους πολλούς ιδιοκτήτες μικρών κυρίως βιβλιοπωλείων που δεν είχαν προβλέψει την κατάσταση, προκειμένου να προμηθευτούν εγκαίρως την ανάλογη ποσότητα βιβλίων.

Μεγάλη ζήτηση
Κατά τον κ. Τάσο Χατζησταυρίδη, συνιδιοκτήτη κεντρικού βιβλιοπωλείου του Χαλανδρίου, η φετινή ζήτηση που ήταν πολλαπλάσια αυτής των προηγούμενων ετών, έβγαλε τα βιβλιοπωλεία εκτός προγραμματισμού, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις στα βιβλία όλων των βαθμίδων και κυρίως του δημοτικού.

"Η ζήτηση είναι φέτος πολύ αυξημένη κυρίως στο δημοτικό, σε όλες τις τάξεις. Γι' αυτό εκεί υπάρχουν και οι περισσότερες ελλείψεις. Ειδικά στην πέμπτη και την έκτη τάξη μάς έχουν μείνει ελάχιστα βιβλία και ως τίτλοι και ως τεμάχια", συμπληρώνει η υπεύθυνη σχολικού τμήματος μεγάλου βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας.

Οπως αναφέρει η κ. Δώρα Αποστολοπούλου, μητέρα μαθητών δημοτικού που πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, μολονότι αγόρασε τα περισσότερα βιβλία στις 20 Αυγούστου, ήταν φέτος η πρώτη φορά που χρειάστηκε να τα παραγγείλει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς της."Παλιά δίναμε απλώς τον κατάλογο στο βιβλιοπωλείο και παίρναμε τα βιβλία εκείνη την ώρα. Φέτος χρειάστηκε να περιμένουμε τέσσερις μέρες, ενώ εξακολουθεί να μας λείπει το εγχειρίδιο της Γλώσσας της έκτης δημοτικού. Δεν έχει τυπωθεί, μας λένε", σημειώνει η ίδια.

Πάντως, παρά την αυξημένη ζήτηση και τα προβλήματα που αυτή έχει προκαλέσει στην αγορά, δεν αναφέρονται καταγγελίες για φαινόμενα διακύμανσης της τιμής των εγχειριδίων του ΟΕΔΒ, η οποία είναι χαμηλή και σταθερή.

http://xenes-glosses.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
οεδβ παλια βιβλια, παλια σχολικα βιβλια οεδβ
Τυχαία Θέματα