Πλήρης δικαίωση των «Επικαίρων» για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ

Έωλες είναι οι αγωγές του υποδιοικητή της ΕΥΠ, κ. Φώτη Παπαγεωργίου εναντίον του περιοδικού «Επίκαιρα», που χθες καταδίκασε....
με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Έκθετος απέναντι στους Έλληνες πολίτες και την ελληνική κοινή γνώμη είναι ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου μετά τις....
χθεσινές βαρυσήμαντες
καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Λαμπρινόπουλου στυη Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κατήγγειλε και παραδέχθηκε περιστατικά παραβίασης σε καφάο του ΟΤΕ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΥΠ.
Ο κ. Παπαγεωργίου που πριν αναλάβει τη θέση του υποδιοικητή της ΕΥΠ, ήταν υπεύθυνος ασφαλείας του γνωστού επιχειρηματία Σπύρου Λάτση –το νόμιμο είναι και ηθικό;- κατέθεσε αγωγές εναντίον του περιοδικού «Επίκαιρα» για δημοσίευμα που αφορούσε τις σχέσεις παρακράτους-ΕΥΠ. Οι καταγγελίες όμως του κ. Λαμπρινόπουλου έρχονται να εκθέσουν τον κ. Παπαγεωργίου, παρά την απάντηση που έδωσε η ΕΥΠ.

Η πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα ο υπουργός κ. Παπουτσής γιατί αφήνουν να διασύρεται η πιο ευαίσθητη υπηρεσία ασφάλειας της χώρας εκτός και αν…

Καμπανάκι κινδύνου για την «ανύπαρκτη» ασφάλεια σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας χτύπησε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, παρουσιάζοντας στη Βουλή την έκθεσή της για το 2010. Μέχρι σήμερα, επισημαίνει, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικής εισβολής.

Οι ομιλητές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών έκαναν λόγο για «ανοχύρωτη χώρα» και «ανύπαρκτη εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

«Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.Τίποτα δεν έχει γίνει στη χώρα. Ποιος ελέγχει για παράδειγμα αν υπάρχει υποκλοπή στοιχείων της ηλεκτρονικής κάρτας όχι από το ΑΤΜ αλλά από το δίκτυο; Υπάρχουν εκατομμύρια δίκτυα που συμπλέκονται μεταξύ τους και εξυπηρετούν εκατομμύρια πολίτες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος.
Τηλεφωνικές υποκλοπές
Ο κ. Λαμπρινόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών: «Υπάρχουν περιστατικά παραβίασης

της ασφάλειας παροχών από εταιρείες σε καφάο του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια» ανέφερε ο κ. Λαμπρινόπουλος. Ακόμα, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ παραδέχτηκε, μετά τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ότι είναι δύσκολο η Αρχή να ελέγξει τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΥΠ, καθώς δεν έχει ούτε τις τεχνολογικές ούτε τις επιστημονικές δυνατότητες.

«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών ακούστηκε κάτι για βαλιτσάκια. Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξαν ένα βαλιτσάκι. Το ψάξαμε, δεν είδαμε τίποτα. Είπαμε τότε ότι αν αυτός είναι εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή» σημείωσε.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης δύο παραδοχές του κ. Λαμπρινόπουλου, έπειτα από σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά και της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου: Πρώτον, δεν γίνεται έλεγχος για το εάν το τηλέφωνο για το οποίο ζητείται από την εισαγγελία να αρθεί το απόρρητο του, ανήκει στο ίδιο πρόσωπο. Και δεύτερον, είναι δυνατό να
Keywords
Τυχαία Θέματα