Ποιοι στήνουν σκηνικό πολέμου ανάμεσα σε Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο;

γράφει ο "Ενδιάμεσος"

Να δυναμιτίσουν τις σχέσεις ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσπαθούν συγκεκριμένα «κέντρα» με αφορμή την υπόθεση Εφραίμ.
Τις τελευταίες εβδομάδες διαρρέουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ότι ο Αρχιεπίσκοπος τα έχει βρει με τον Πατριάρχη Μόσχας, επιστρατεύοντας μέχρι και τον Πούτιν, για να ....
πατήσουν πόδι οι Ρώσοι στο Άγιο Όρος.
«Η σχέση μου με τον Πατριάρχη δεν είναι χθεσινή και δεν μπορεί να αλλάζει
από τη μία μέρα στην άλλη» έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους συνεργάτες του, λένε έγκυρες πηγές.
Και από την πλευρά, στο Φανάρι ξέρουν πως οι πιέσεις των μητροπολιτών να στηριχτεί ο Εφραίμ από την Εκκλησία της Ελλάδος ήταν ασφυκτικές. Γι’ αυτό και δεν έπεσαν από τα σύννεφα από την απόφαση της Συνόδου που στήριξε τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου.
Και οι δύο πλευρές έχουν καταλάβει πως λειτούργησαν πάλι οι γνωστοί – άγνωστοι στο χώρο της Εκκλησίας που ψάχνουν -ή δημιουργούν καλύτερα- αφορμές για να «χωθούν».
«Πρώτα δημιουργούν την κρίση και μετά πάνε να επωφεληθούν από αυτή, όπως έκαναν και το 2005. Νομίζω πως πια τους έχουν πάρει όμως χαμπάρι» θυμάται στενότατος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Χριστόδουλου και τα "κοράκια" που ζουν από τις διαμάχες μέσα στην Εκκλησία ακόμη υπάρχουν;
Keywords
Τυχαία Θέματα