Πολίτες καταγγέλλουν παρανομίες στο Γ.Π.Σ. Ηγουμενίτσας!

Προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, κάνοντας λόγο για οικολογική καταστροφή. Τι λέει η δικηγόρος Ελένη Πάντου

Πολίτες καταγγέλλουν καραμπινάτες παρανομίες στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηγουμενίτσας και δεν διστάζουν να μιλήσουν για οικολογική καταστροφή! Μάλιστα προσέφυγαν και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Στρέφονται κατά της τότε Γενικής Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου (σήμερα είναι Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας) Δήμητρας Γεωργακοπούλου, που ενέκρινε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της....
πόλης. Όπως υποστηρίζουν,
χωρίς
τη γνωμοδότηση του δασαρχείου, δασικές εκτάσεις χαρακτηρίζονται ως ιδιωτικές και ιδιωτικές χαρακτηρίζονται ως δασικές. Επίσης οικοπεδοποιούνται περιοχές προστατευόμενες από το Natura, στην παραθαλάσσια ζώνη της Ηγουμενίτσας προς το Δρέπανο. Χωρίς να γνωμοδοτήσουν, όπως ρητά προβλέπεται, ούτε το δασαρχείο Θεσπρωτίας στην πρώτη περίπτωση ούτε ο φορέας φορέας διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά στη δεύτερη περίπτωση. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται, όπως ισχυρίζονται, οικόπεδα φιλέτα, ενώ υποβαθμίζονται άλλα. Σε αναφορά τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος τονίζουν ότι "δεν διερευνήθηκε και δεν λήφθηκε υπόψη, ως όφειλε, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με την τραγική συνέπεια να αφήνονται ολόκληρες περιοχές αδόμητες". Οι ιδιοκτήτες στην περιοχή πάνω από το Γηροκομείο Ηγουμενίτσας και στη θέση "Βρύση Χότζα", παρατηρούν ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τους ζημιώνει ανεπανόρθωτα, αχρηστεύοντας τις περιουσίες τους. Και αυτό, γιατί: "Μας στερεί τη δυνατότητα, που σήμερα έχουμε, να αναγείρουμε οικοδομές στα ακίνητά μας, με συνέπεια όλη αυτή η περιοχή των 300 περίπου ακινήτων να μείνει αδόμητη. Μας στερεί το δικαίωμα να ενταχθούν μελλοντικά οι ιδιοκτησίες μας στο σχέδιο πόλεως, μολονότι γειτνιάζουν με αυτό".
Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ
Η δικηγόρος Ελλένη Πάντου, που εκπροσωπεί νομικά τους διαμαρτυρόμενους ιδιοκτήτες, σχολιάζει: "Από την αρχή είχαμε ενημερώσει τους υπεύθυνους ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηγουμενίτσας βρίθει λαθών και παραλείψεων και πάσχει από νομιμότητα. Η ζημιά στον τόπο μας, εάν περπατήσει αυτό το σχέδιο, θα είναι μεγάλη και θα προκαλέσει οικολογική καταστροφή. Οι συμπολίτες, τους οποίους εκπροσωπώ, θα ζημιώσουν πάρα πολύ και οι περισσότεροι εν μια νυκτί θα δουν να χάνονται οι περιουσίες τους. Ζητάμε ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες και θα υποβάλλουμε αγωγές για τις ζημιές".
Και προσθέτει: "Οι υπεύθυνοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποσύρουν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηγουμενίτσας και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκπόνηση και υπογραφή νέου, με νόμιμο τρόπο και με διαφάνεια".
http://www.katoci.com
Keywords
Αναζητήσεις
ελενη παντου ηγουμενιτσα
Τυχαία Θέματα