Πολυεθνικές εταιρείες ετοιμάζονται για τα χειρότερα στην Ελλάδα

Για κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας στην Ελλάδα, η οποία αναγκάζει τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να προετοιμάζονται για κοινωνικές αναταραχές, ακόμη και πλήρη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει, οι ....
συγκεκριμένες προετοιμασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδας
κάθε βράδυ, τη μείωση χρεών, την διακοπή πίστωσης σε αφερέγγυους πελάτες, ακόμα και προετοιμασία για μετάβαση στη δραχμή αν η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του βρετανικού ομίλου ηλεκτρικών ειδών Dixons, ιδιοκτήτη της αλυσίδας Κωτσόβολος, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες βάζει ρολά ασφαλείας για την προστασία των αποθεμάτων στα περίπου 100 καταστήματα λιανικής που διαθέτει ανά τη χώρα.
Ανάλογη αντίδραση αυτή και της Diageo, ηγέτιδας δύναμης στη διακίνηση οινοπνευματωδών ποτών, η οποία έχει προχωρήσει στη μείωση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, περιορίζοντας τα αποθέματά της και βγάζοντας κάθε βραδύ τα μετρητά της στο εξωτερικό.
Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, συγκαλεί εβδομαδιαία meetings με θέμα τον περιορισμό της έκθεσής της στην Ελλάδα, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας συνεχίζουν να καταγράφουν πτωτική πορεία, όπως αναφέρει ο CEO της Andy Fennell.
http://voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα