Πορεία Ειρήνης από την Τρίπολη στην Κερασίτσα!

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών είχε η φετινή πορεία ειρήνης, από την Τρίπολη στην Κερασίτσα. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, αφού κατά διαστήματα έβρεχε καταρρακτωδώς, πολύς κόσμος έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που έγιναν στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Οι διοργανωτές ισχυρίζονταν ότι φέτος η....
συμμετοχή
ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, σε σύγκριση με πέρυσι.

Την πορεία διοργάνωσε το παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη μαζί με τις επιτροπές ειρήνης Πελοποννήσου.

Αρχικά, έγινε συγκέντρωση και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και, αμέσως μετά, ξεκίνησε η πορεία «Τρίπολη- Κερασίτσα».

Το μεσημέρι, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μία μουσική εκδήλωση – συναυλία που έγινε σε στεγασμένο χώρο, στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας, όπου το γλέντι συνεχίζεται –σύμφωνα με πληροφορίες- μέχρι τώρα!

Το μήνυμα το οποίο είχε η φετινή πορεία είρήνης, σύμφωνα μ ετην ΕΕΔΥΕ ήταν το εξής: «Η φετινή 28η Πορεία Ειρήνης πραγματοποιείται σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ: προωθεί επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Διατηρεί στρατεύματα σε κατεχόμενες χώρες ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Συμμετέχει στην επίθεση κατά του λαού της Λιβύης. Το πρόσχημα «του ανθρωπισμού» και της προστασίας των αμάχων είναι παραμύθι. Οι πραγματικοί λόγοι της ιμπεριαλιστικής επιδρομής είναι τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, η γεωστρατηγική θέση της χώρας, που πληρώνονται με το αίμα των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ και τα Παραρτήματα της Πελοποννήσου καλούν τον Λαό:

•Να βάλουν φραγμό στο νέο έγκλημα στη γειτονιά μας και στην πλήρη στήριξη και συμμετοχή της Ελλάδας. •Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντιαστις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς. •Για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων. •Για την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. •Για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. •Για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. •Για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης μετους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του ιμπεριαλισμού.»


http://kalimera-arkadia.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα