Πώς εντοπίστηκαν τα ηγετικά μέλη της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής

Το SecNews αποκαλύπτει σήμερα τις λεπτομέρειες του εντοπισμού των φερόμενων ως μελών της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής και δραστών επιθέσεων (σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία) εναντίον ιστοσελίδων και οργανισμών.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας μαθητής, ένας λογιστής αλλά και ένα στέλεχος
εταιρείας φύλαξης κτιρίων και....
τραπεζικών χρηματαποστολών (!).
Τα αρχικά και ψευδώνυμα των φερόμενων ως δραστών των επιθέσεων όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές είναι:
- Kondor
(Φ.Κ.)
- Vir4x (Γ.Δ.)
- (Α.Π.)
- (Τ.Α.)
ενώ μέχρι στιγμής ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι διαφεύγει την σύλληψη μέλος της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής που θεωρούν οτι βρίσκεται στο εξωτερικό, λόγος για τον οποίο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Interpol.
Τα πλήρη στοιχεία των συλληφθέντων είναι στην διάθεση της συντακτικής ομάδας όπως κυκλοφόρησαν σήμερα το πρωί από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, όμως επιλέγουμε να ΜΗΝ τα κοινοποιήσουμε μιας και ΔΕΝ έχει αποδειχτεί τίποτα μέχρι στιγμής. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας χωρίς να έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε κανέναν απο τους συλληφθέντες οι οποίοι και παραμένουν ελεύθεροι.

Πως έγινε ο εντοπισμός:

Η ΔΗΕ έχει γίνει δέκτης εδώ και μήνες πλήθους καταγγελιών για αλλοιώσεις ιστοσελίδων, άντληση ευαίσθητων δεδομένων αλλά και κυβερνοκατασκοπεία, δραστηριότητες που αποδίδουν μεταξύ άλλων σε μέλη της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (GHS).
Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της ΔΗΕ , ο εντοπισμός κάθε άλλο παρα εύκολος ήταν. Για πάνω απο 4 μήνες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας και οι επιθέσεις πραγματοποιούνταν μέσω VPN και Tor έτσι ώστε να γίνεται μερική απόκρυψη της IP διεύθυνσης (του ηλεκτρονικού ίχνους).
Αναφέρουν επίσης οτι σε κάποιες περιπτώσεις οι hackers χρησιμοποίησαν υπολογιστές θυμάτων (botnets) ώστε εξαπολύοντας τις επιθέσεις μέσω αυτών να ξεφεύγουν από την έρευνα των αρχών, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά πλήρη απόκρυψη στοιχείων. Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι «ήταν σαν να ψάχναμε καρφίτσα στον ωκεανό αφού εντοπίζαμε συνεχώς ανυποψίαστους χρήστες σε όλο το κόσμο που δεν είχαν αντιληφθεί οτι και οι ίδιοι είχαν πέσει θύματα επιθέσεων ενώ οι υπολογιστές τους είχαν χρησιμοποιηθεί εν αγνοία τους σαν ενδιάμεσοι σταθμοί για επιθέσεις σε συστήματα»

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές , η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με το δεύτερο χτύπημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (σ.σ. Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι εδώ και 10 ημέρες εκτός λειτουργίας μετά την τελευταία επίθεση).
Μετά την πρώτη επίθεση που είχε δεχτεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ιστοσελίδα της Αστυνομίας, στελέχη της ΔΗΕ ενεργοποίησαν στην πρώτη του «παρθενική» χρήση εξειδικευμένο σύστημα που πρόσφατα υλοποίησαν νεοπροσληφθέντα στελέχη υψηλής εκπαίδευσης που ανήκουν στο επιστημονικό προσωπικό σε συνεργασία με τους αναλυτές της υπηρεσίας.

Το εξειδικευμένο αυτό σύστημα αποτελείται από μια ολοκληρωμένη «σουίτα» που συνδυάζει λογισμικό και
Keywords
Τυχαία Θέματα