Πως φτάσαμε εδώ;;

Διαβάστε το κείμενο και μετά ξανά διαβάστε το χρωματισμένο στο κείμενο και δείτε και το Αμερικάνικο έγγραφο!

«Αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτηθήκαμε από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας. Δεσμεύονται όλες οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας που χρησιμεύουν για την άμυνα της χώρας και όλες οι πηγές πλούτου.»
Αυτές είναι μόνο δύο από τις......
πολλές αλήθειες που αναφέρει ο συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης στην άκρα αποκαλυπτική ομιλία του για τις καταστροφικές συνέπειες του Μνημονίου που ψηφίστηκε το
2010, σε επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η ελληνική κρίση για μια νέα θεσμική μεταπολίτευση». Είναι ένα μακροσκελές κείμενο που επεξηγεί με πλήρες κατανοητό τρόπο τι είναι το μνημόνιο, ποιες οι καταστρατηγήσεις των κυριαρχικών και συνταγματικών μας δικαιωμάτων και τι μπορούμε να κάνουμε «ακόμα» για να ελπίζουμε για ένα αύριο.

Επειδή το όλο κείμενο ξεπερνά τις 12 σελίδες, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τα ποιο σημαντικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου Έλληνες και μη.

Καταρχήν να διευκρινίσω ότι, πάντα με τα λεγόμενα του κ. Κασιμάτη, οι συμβάσεις δανεισμού δεν περιλαμβάνουν μόνο το » Μνημόνιο Συνεννόησης» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και τη «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των 16 κρατών-μελών της Ευρωζώνης που ανέλαβαν να καταβάλουν 80 δις εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια, καθώς και τη Συμφωνία μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και (ΔΝΤ), με την οποία το ΔΝΤ εγκρίνει τους όρους των παραπάνω Συμβάσεων Δανεισμού.

«Παραιτούμαστε από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση για την ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας.» Αυτό σημαίνει ότι:

Η Ελλάδα εντάσσεται σε ορισμένο μπλοκ κρατών και συμφερόντων. (κάτι που επιδιώκουν ιδιαίτερα οι δυνάμεις που εκπροσωπούνται από το ΔΝΤ και την Ευρώπη της Γερμανίας, σήμερα, μετά την κατάρρευση του μπλοκ της Σοβιετικής Ένωσης και την εμφάνιση στον ορίζοντα νέων υπερδυνάμεων.)
Η Ελλάδα χάνει κάθε ελευθερία εξωτερικής πολιτικής. ( αφού, κάτω από την απειλή της ολοκληρωτικής δέσμευσης της εθνικής κυριαρχίας και της δημόσιας περιουσίας, δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με κανένα τρίτο κράτος, χωρίς την έγκριση των δανειστών της.)
Δεσμεύονται όλες οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας που χρησιμεύουν για την άμυνα της χώρας και για την αντιμετώπιση παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων και ιδίως της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας (παραμεθόριες περιοχές και παραμεθόρια νησιά και θαλάσσιες ζώνες)
Δεσμεύονται όλες οι πήγες πλούτου, για αξιοποίηση υπέρ των δανειστών, που προστατεύονται ως αγαθά του φυσικού και του ιστορικού μας περιβάλλοντος (όπως εθνικοί δρυμοί, αρχαιολογικοί χώροι με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά των Ελλήνων, όπως η Ακρόπολη, η Ολυμπία, οι Δελφοί, η Βεργίνα, η Κνωσός και τόσοι άλλοι).
Δεσμεύονται υπέρ των δανειστών ο ορυκτός και ο υποθαλάσσιος πλούτος, (που τόσο εποφθαλμιά το αδηφάγο υπερεθνικό κεφάλα
Keywords
Τυχαία Θέματα