ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ο “ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ;”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Τα τεθωρακισμένα του Οικουμενισμού αυτή τη στιγμή δεν κρύβονται στις φραστικές επιθέσεις του Πατριάρχη εναντίον της “Ομολογίας πίστεως για τον Οικουμενισμό”, τις οποίες οι πιστοί αντιπαρέρχονται με θυμηδία, αλλά στην προσπάθεια να επιβληθεί ο συγκρητισμός με την παγκοσμιοποίηση και με την αλλοτρίωση της ορθόδοξης κατήχησης που....
προσφέρεται στα σχολεία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο σεβαστός μας π.
Θεόδωρος Ζήσης το παίρνει πολύ προσωπικά κάθε φορά που ακούει κάποιο - και μάλιστα τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη - να μιλά εναντίον της “Ομολογίας”.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

Ας ερωτήσει όμως τον εαυτό του το εξής ερώτημα.

Γνωρίζει έστω και ένα (επαναλαμβάνω έστω και ένα), ο οποίος θα επηρεαστεί από τις θέσεις αυτές του Πατριάρχη; Προφανώς όχι. Απλούστατα επειδή δεν υπάρχει.!

Ο πολύς κόσμος ούτε που ξέρει, ούτε που ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι η “Ομολογία”. Οι Οικουμενιστές την έχουν στο στομάχι έτσι κι αλλιώς επειδή τους εκθέτει και οι συνειδητοί χριστιανοί - ακόμη και όσοι έχουν επιμέρους επιφυλάξεις για ορισμένες θέσεις της Ομολογίας - την θεωρούν ένα πολύ θετικό εργαλείο εναντίον του Οικουμενισμού.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ"

Επομένως γιατί πρέπει να ανησυχήσουμε επειδή ο Παναγιότατος εκτονώνεται με επιθέσεις με άσφαιρα πυρά εναντίον της “Ομολογίας” εξαιτίας της απελπιστικής θέσης που βρίσκεται τώρα που συνειδητοποιεί ότι οι οικουμενιστικοί επιτελικοί του σχεδιασμοί για τους διαλόγους έχουν αποτύχει οικτρά;

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι οι πατριαρχικές επιθέσεις “εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται” και για την ακρίβεια του λόγου εκθέτουν τον ίδιο τον Πατριάρχη και πέραν τούτου ουδέν.

Τι είδους θεολογία είναι αυτή που μπορεί να γίνει δεκτή; Να πειθαρχούμε στους “ηγουμένους” μας έστω και αν μας οδηγούν στις αιρέσεις;!!! Κύριε ελέησον! Δεν αντέχει όχι στο επίπεδο της κριτικής αλλά ούτε της στοιχειώδους σοβαρότητας!

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ

Αντί να μας κάνει κατηχητικό κακοδοξίας και διαστρεβλωτικής ερμηνευτικής των αληθειών της πίστης μας ο Παναγιότατος καλύτερα να φροντίσει να αποκηρύξει τη “βαπτισματική θεολογία”, την κακοδοξία των “αδελφών Εκκλησιών”, την προδοτική συμφωνία του Σαμπεζύ και τα κακόδοξα κοινά κείμενα της Ραβέννας, της Ελούντας και του Πόρτο Αλέγκρε και να σταματήσει την αδίστακτη παραβίαση των Ιερών Κανόνων με τις παντοειδείς συμπροσευχές του με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Οτι και να πει ο Παναγιότατος ουδείς - επαναλαμβάνω απολύτως ουδείς - είτε εκ μέρους των αδιάφορων, είτε εκ μέρους των Οικουμενιστών, είτε εκ μέρους των συνειδητών χριστιανών δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την αξιολόγηση της “Ομολογίας” που έχει κάνει.

Επομένως; Προς τι η Αργοναυτική εκστρατεία; Το χρυσόμαλλο δέρας δεν βρίσκεται πια στην Κολχίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα