Πουλάνε φθηνά την πιο πλούσια χώρα!

Θα μπορούσα, με λόγια μεγάλων καθηγητάδων να γράψω αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας! Στην πατρίδα μας!
Στη μικρή, πλούσια, ηλιόλουστη Ψωροκώσταινα!
Χρωστάμε λένε!
Πόσα χρωστάμε; Που χρωστάμε; ΓΙΑΤΙ χρωστάμε;;
Έγιναν λάθη στο παρελθόν, δώσαμε πήραμε ξένο χρήμα!
Στην παρούσα φάση δε θα ήθελα να αναφερθώ στα πρώτα οικονομικά συμβόλαια που είχε η.....
Ελλάδα υπογράψει, με όρους ευνοϊκούς για μας, τέτοιους που αν θέλαμε
δε πληρώναμε τίποτα και ποτέ!
Δεν θα πω, πως με το που υπογραφήκαν τα νέα οικονομικά συμβόλαια δανεισμού, μόνο τη μάνα μας δεν βάλαμε ενέχυρο!
Αυτά δε θα τα πω! Θα πω απλά λάθος κύριε πρόεδρε, ήμασταν άμαθοι! Τώρα που μάθαμε δε θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη!
Εδώ λόγω βλακείας έχουν αθωωθεί καν και καν!
Αυτά λοιπόν, όλα τα παραπάνω θα τα αφήσω στην άκρη!

Θα ζητούσα, αν είχα τον τρόπο, να μας πει ο Μέγας Γεώργιος ο Απελευθερωτής, γιατί αντί να ξεπουλάει την πατρίδα μας, δεν αρχίζει να τη σκάβει!

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από πετρελαιοπηγές διότι διαθέτει άφθονο νικέλιο!»

Λόγια του Πρόδρομου Μποδοσάκη είναι αυτά, εδώ και πλέον 50 χρόνια. Αλλά όσο κάνατε κάτι εσείς, άλλο τόσο και εκείνοι!

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα" , η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.

Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας, της δεκαετίας του 1940, που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του. Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα, να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και αρκετά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κ
Keywords
Τυχαία Θέματα