Πράσινες Μ.Κ.Ο. στην πλάτη των ανέργων καταγγέλλει η Ν.Δ.

Αμφισβητεί ευθέως την ισχύ των συμβάσεων για τις προσλήψεις μέσω των Μ.Κ.Ο. και θέτει μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως η Νέα Δημοκρατία,
μετά τις αποκαλύψεις ότι. εκτός του βουλευτή Στάθη Κουτμερίδη, ακόμη δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι Γ. Μαρωνίτης και Στ. Μηλιώνης, ως επικεφαλής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εμπλέκονται στην....
περιβόητη υπόθεση των προσλήψεων.

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε πως :«Οι καταγγελίες μας ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στήνει μηχανισμούς για ρουσφετολογικές προσλήψεις, μέσω Μ.Κ.Ο. και εταιρειών- μεσαζόντων, επιβεβαιώνονται άλλη μια φορά. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια άθλια μεθόδευση, που συνιστά πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία και εγείρει τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.»

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης Κουτμερίδη, η ΝΔ είχε αφήσει υπονοούμενα για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας οι αυτές οι ΜΚΟ θα χρηματοδοτηθούν με 10 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα κοινοτικά προγράμματα με κομματισμό και ιδιοτέλεια και εκμεταλλεύεται τις στρατιές ανέργων, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η κυβέρνηση –γνωρίζοντας τις ενοχές της- απέφυγε να απαντήσει, οι νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» δικαιώνουν τις υπόνοιές μας, ότι η περίπτωση Κουτμερίδη δεν είναι μοναδική. Η κυβέρνηση, αφού δημιούργησε με τις πολιτικές της στρατιές ανέργων, προσπαθεί τώρα να τους εκμεταλλευτεί, αναθέτοντας τα σχετικά κοινοτικά προγράμματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κομματισμός και η ιδιοτέλεια επιβραβεύονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκλητικά και πέρα από κάθε ηθικό φραγμό».

Στην υπόθεση παρενέβη και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας,. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Κώστα Τασούλα είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή πριν ακόμη αποκαλυφθούν οι νέες πτυχές της υπόθεσης.

«Παραμάγαζα» Μ.Κ.Ο. σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία, εμπλοκή κομματικών στελεχών και υποψηφίων βουλευτών συνθέτουν μέχρι στιγμής τον καμβά των «μεσαζόντων» που συμπτωματικώς συνάπτουν συμφωνίες με δήμους και περιφέρειες σε όλη την επικράτεια,» αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος.

Ταυτόχρονα αμφισβητεί την ισχύ των συμβάσεων λέγοντας πως είναι εύλογο το ερώτημα, εάν μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων, μπορεί να έχουν ισχύ οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί; Σε κάθε περίπτωση, παραπέμπουν στη περιβόητη ρήση για το «νόμιμο και ηθικό».
«Οι αποκαλύψεις για το «πάρτι» που έχει στηθεί με τις αδιαφανείς προσλήψεις φέρνουν όλους ενώπιον των ευθυνών τους. Κανείς πια δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε».

Την ίδια στιγμή ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος, παρουσίασε στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία η ανεργία, το Μάιο του 2011, διαμορφώθηκε στο 16,6%, από 15,8% τον Απρίλιο του 2011 και από 12,0% που ήταν το Μάιο του
Keywords
Τυχαία Θέματα