"Πρεμιέρα" για τη νέα κυβερνητική επιτροπή

Την παρθενική του συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση πραγματοποιεί το μεσημέρι η κυβερνητική επιτροπή, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Στην ατζέντα του νέου οργάνου είναι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, το οποίο ουσιαστικά θα περιλαμβάνει ότι εκκρεμότητες έχει το κάθε υπουργείο σε σχέση με....
το
μνημόνιο, όπως γα παράδειγμα απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Επιπλέον θα συζητηθούν και οι προτεραιότητες ανά υπουργείο που απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Προφανώς στη συνεδρίαση θα κάνει και το ντεμπούτο του ο νέος υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αν και δεν έχει ορκιστεί ακόμη.

Όμως η πρώτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ρευστή κατάσταση στην Ευρώπη, πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας δείχνει να μην καταλαβαίνει που βρισκόμαστε.

Η ανάσα της 6ης δόσης φαίνεται πως άναψε το πράσινο φως για το κάθε στρατόπεδο να κινηθεί προς την κατεύθυνση που θεωρεί πως θα είναι προς το κομματικό του όφελος. Στη ΝΔ σηκώνουν καθημερινά και σταδιακά του τόνους κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς δεν ξέχασε ποτέ την κομματική αντιμνημονιακή πελατεία η οποία θεωρεί ότι θα του δώσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές.

Η δε κυβερνητική πλειοψηφία ζει το δικό της δράμα αναζητώντας τον επόμενο αρχηγό, με πολλούς επίδοξους αρχηγούς μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της κυβερνητικής επιτροπής να διαγκωνίζονται αναζητώντας συμμάχους.

Η εικόνα μια κυβέρνησης «ξεκούρδιστης» δεν έχει εκλείψει παρά τις ιστορικές αλλαγές που έγιναν το τελευταίο 20ημερο. Οι κόντρες υπουργών συνεχίζονται είτε ανήκουν στο ίδιο κόμμα είτε όχι, άλλοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο έργο και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και στο εγχείρημα της συγκυβέρνησης.

Το θέμα της κυβερνητικής συνοχής τέθηκε από το Λουκά Παπαδήμο στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στις πρόσφατες συναντήσεις τους, ωστόσο αναμένεται να το βάλει εκ νέου στη σημερινή συνεδρίαση.

Έτσι δεν αποκλείεται να απευθύνει, έστω και κομψά, συστάσεις προς τα μέλη της κυβέρνησης του βάζοντας παράλληλα και τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται απέναντι στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για τη νέα δανειακή σύμβαση.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα