«Πρόεδρε πρέπει να φάς τον Παπουτσή, όχι να παραιτηθεί!»

Mετά και από τα γεγονότα της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου (ειδικά στη Θεσσαλονίκη) δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν τόσο την παραίτηση του κ. Παπουτσή από την θέση του Υπουργού.
Όμως δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί του κ. Παπανδρέου (παλιοί πολέμιοι του κ. Παπουτσή) βρήκαν την ιδανική ευκαιρία και προχώρησαν πολύ περισσότερο. Δεν ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού αλλά την....
απομάκρυνσή του από τον ίδιο τον
Πρωθυπουργό.

Έπρεπε να το περιμένει ο Παπουτσής
Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες το τηλεφώνημα του Γ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν μάλλον καταλυτικό μια και ο κ. Παπούλιας φανερά ενοχλημένος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξήγησε στον πρωθυπουργό λέγοντας του ότι «ο Παπουτσής θα έπρεπε να τα περιμένει αυτά, μια και αυτό που έγινε την προηγουμένη με τον Μπεγλίτη ήταν απλά μία πρόγευση».

Η αποπομπή του κ. Παπουτσή άρχισε να κερδίζει έδαφος σε μία απέλπιδα προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να δείξει πυγμή (οι ακαριαίες αντιδράσεις ήταν χαρακτηριστικό του πατέρα του) και να υπερασπιστεί το κύρος τόσο της κυβέρνησης όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος
Εδώ όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος (κατά τη συνήθη τακτική του Γ. Παπανδρέου). Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν «σημαία» τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για ανικανότητα, ο κ. Παπουτσής πρόλαβε και έβγαλε ανακοίνωση και ο πρωθυπουργός βρέθηκε για μία ακόμη φορά εγκλωβισμένος στην δική του τακτική.

Αν τον "φάς" σημαίνει οτι αποτύχαμε και σε αυτό...
Η παρότρυνση του φίλου του ο οποίος είναι ένας εκ των «πρώτων τη τάξει» υπουργού να το αφήσει να περάσει το θέμα είχε τη λογική του «εάν φας τον Παπουτσή είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι και σε αυτό αποτύχαμε».
Και είναι γεγονός ότι και σε αυτό το επίπεδο η κυβέρνηση έδειξε απόλυτη ανικανότητα και προσπάθησε για μια ακόμη φορά να ρίξει τις ευθύνες σε μία «μικρή» ομάδα αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι όπως αποδείχθηκε τελικά κάθε άλλο παρά μικρή είναι

onair24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα