Προσωπική Ευθύνη

Έχω σιχαθεί να βλέπω στα blogs και σε κάθε ενημερωτικό site (κάθε ιδεολογικής προελεύσεως) συνέχεια άρθρα "οργής", "απειλών προς την Κυβέρνηση", "Εθνικόφρονες κορώνες περί του Μεγαλείου της Ελλάδας" , "γκρίνια" και "αντριλίκι" . Και εχω σιχαθεί οχι γιατί εχουν άδικο σε οσα γράφουν , αλλά γιατί είναι μόνο η μισή αλήθεια και τις περισσότερες φορές λόγια του αέρα .

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Κυβέρνηση. Ανήλθε στην εξουσία με.....
ψέμματα και υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα και
έκτοτε έχει ρημάξει τα πάντα. Κυριολεκτικά κατέστρεψε την χώρα. Είναι αυτονόητο πως δεν είναι η ανικανότητα τους το μέγα ζητούμενο (πολλά blogs μιλάνε συνέχεια για ανικανότητα). Το ζητούμενο είναι πως είναι συνειδητοί εκτελεστές ενός σχεδίου ξεπουλήματος της Δημόσιας Γης. Ενός σχεδίου μετατροπής της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα πλήρως εξαρτημένη και χειραγωγούμενη από Εταιρικά συμφέροντα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, είναι απλά ηλίθιος και ο διάλογος μαζί του θα έπρεπε να είναι απαγορευμένος. Μιλάμε για προδότες που στο μέλλον πρέπει να δημευθούν οι περιουσίες τους , να φυλακιστούν 3ις ισόβια αυτοί και τα παιδιά τους (και οι συγγενείς τους ακόμα για παραδειγματισμό) για να μην μιλήσω για εκτέλεση και ακουστώ..."ακραίος". Όμως το να αναμοχλεύουμε συνέχεια τις πράξεις των προδοτών δεν αλλάζει κάτι. Δεν πρόκειται να σταματήσουν τον όλεθρο γιατί απλούστατα ΔΕΝ το επιθυμούν. Χρυσοπληρώνονται για αυτό που κάνουν . Να το κάνουν τζάμπα το θεωρώ απίθανο.


Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε από δω και πέρα δεν είναι το τι κάνει η κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση μέχρι να ανατραπεί θα τα ρημάξει όλα. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν με αφορά το τι κάνει η κυβέρνηση αλλά το τι κάνει ο απλός πολίτης, ο απλός υπάλληλος, ο κάθε αστυνομικός, στρατιωτικός, κρατικός λειτουργός. Να εστιαστούμε στην προσωπική στάση ενός εκάστου στις εντολές που του δίνονται να εκτελέσει. Δεν έχει αλήθεια ευθύνη ο αρχηγός των ΜΑΤ καθώς και οι ίδιοι οι αστυνομικοί προσωπικά για την εκτέλεση των εντολών της πολιτικής ηγεσίας στην περίπτωση του Συντάγματος; Θα μπορούσαν όλοι μαζί να αντιδράσουν και να μην υπακούσουν. Θα τους απέλυαν όλους μήπως ; Την στιγμή που ο λαός θα ήταν στο πλευρό τους ; Αντίθετα ζήσαμε σκηνές ανθρώπων των ΜΑΤ που ήθελαν να μην εκτελέσουν τις άδικες εντολές και συνάδελφοι τους να τους βρίζουν και να τους "πειθαρχούν".

Ο Υπουργός οικονομικών παίρνει τις Χ αποφάσεις εις βάρος μας. Γιατί τις εκτελούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ; Γιατί τις εκτελούν και γιατί υπακούν ; Δεν έχουν πιστεύετε κι αυτοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα γίνονται ; Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει πως "φοβούνται", πως είναι "δύσκολη" η θέση τους κι άλλα τέτοια ευχάριστα. Όχι δεν χωράει φόβος σε τέτοιες περιστάσεις. Είναι προτιμότερο να απολυθείς και να πεινάσεις ακόμα επειδή έκανες το χρέος και το καθήκον σου ως άνθρωπος , παρά να εκτελείς το άδικο και το άνομο. Δηλαδή αν η κυβέρνηση αποφασίσει να πάνε ολοι να πνιγούνε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα "πειθαρχήσουν" ; Δεν το νομίζω...

Το
Keywords
Τυχαία Θέματα