Προσπαθούν να εμπλέξουν τη Ρωσία σε παιχνίδια πολέμου!!!

Ξεκαθαρίζει το διπλωματικό παζλ

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Η ώρα της τελικής ευθείας είναι σχεδόν μπροστά μας, η προετοιμασία και η αναγνώριση τελευταίων παραμέτρων του σχεδίου, σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και πιθανόν να έρχεται η δράση.

O Αμερικανός αρχηγός του .....
μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey, μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της CIA, Phillip
Giraldi, ξεκαθάρισε και αυτός ότι, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν και όποτε αυτό απαιτηθεί.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta ο οποίος με την σειρά του έκανε σαφές πως η κόκκινη γραμμή για τη χώρα του και το Ισραήλ, είναι μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για εμάς αλλά και για το Ισραήλ. Εάν πρέπει αυτό να το αποτρέψουμε θα το αποτρέψουμε. Εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο και πάρουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ένα πυρηνικό όπλο θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να τους σταματήσουμε. Δεν έχουν μείνει άλλες επιλογές στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

Όπως δήλωσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, σύμφωνα με άρθρο της ελευθεροτυπίας, “οι εχθροί μας, κυρίως το Σιωνιστικό καθεστώς, η Αμερική και οι σύμμαχοί της, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε μορφή απειλής και επίθεσης θα αντιμετωπιστεί σθεναρά...Το έθνος μας, οι Φρουροί της Επανάστασης και ο στρατός...θα απαντήσουν στις επιθέσεις με χαστούκια και σιδηρές γροθιές".

Σοκ έχει προκαλέσει σε Ισραήλ και ΗΠΑ η “αιχμαλωσία” του stealth uav RQ-170, από τους Ιρανούς. Γιατί όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται για κατάρριψη, αλλά και για πρωτοφανή επιχείρηση “αιχμαλωσίας”.Επεσε στα χέρια των Ιρανών ένα πραγματικό αμερικανικό τεχνολογικό θαύμα. Η τεχνολογία του οποίου μπορεί να δοθεί και σ΄ άλλες χώρες όπως στη Κίνα για παράδειγμα.
Όπως κατέληξε και το stealth αμερικανικό βομβαρδιστικό,που είχαν καταρρίψει οι Σέρβοι.Για την ακρίβεια τα συντρίμμια του,από τα οποία οι Κινέζοι αναπτύσσουν το δικό τους μαχητικό αεροσκάφος stealth.

Το επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το uav έχει λογικά “περασμένους” όλους τους πιθανούς στόχους στο έδαφος του Ιράν.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, που πριν 10 ημέρες δήλωσε ευθαρσώς πως με την περίπτωση του Ιράν χάνουμε χρόνο και γενικότερα Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Οι δηλώσεις των Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, πρωτίστως πρέπει να εξεταστούν υπο το πρίσμα, τού εάν και κατά πόσο οι ΗΠΑ έχουν ζωτικά συμφέροντα να ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν στην παρούσα φάση.

Είναι απόλυτα βέβαιο και πρέπει να εκληφθεί ως δεδομένο ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν άν όχι να εξαφανίσουν να αδρανοποιήσουν την συμπεριφορά και την στάση της κυ
Keywords
Τυχαία Θέματα