''Πυρετός'' για την Ελλάδα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ

Με ραγδαίες εξελίξεις για την Ελλάδα ξεκινάει αυτή η εβδομάδα. Έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα έχει συνάντηση σήμερα στο Βερολίνο με την....
καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες
εξελίξεις σε σχέση με την ελληνική κρίση.

Οι δύο κοινοτικοί αξιωματούχοι επιχειρούν την επιτάχυνση της διαδικασίας επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για τη νέα στήριξη της Ελλάδας. Κι αυτό προκειμένου να καθησυχάσουν τις αγορές, οι οποίες τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται ιδιαίτερα νευρικές και αυτό φάνηκε από τη νέα άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της Ιταλίας, της Ισπανίας και φυσικά τα νέα ιστορικά υψηλά των ελληνικών επιτοκίων.

Επίσης σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τασκ, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Κοινότητας. Και αυτή η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη και στο σύνολο της Ε.Ε., κυρίως δε στην εξέλιξη των συζητήσεων σχετικά με την οριστική υιοθέτηση της νέας νομοθεσίας για την οικονομική διακυβέρνηση.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ υπό την Κριστίν Λαγκάρντ, όπου αναμένεται να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του διεθνούς οργανισμού σχετικά με το αν θα συνεχίσει να συμμετέχει ή όχι στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα