ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ : ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ»

«Τραγανές» ιερές μπίζνες στο δάσος. 


Του Πάρη Πέτρα

Από τη στιγμή που κάποιοι στην έρμη αυτή χώρα αντιλήφθηκαν ότι η γη έχει οικοπεδική αξία, «έπεσαν με τα μούτρα» σε αυτήν, με αποτέλεσμα να παράγονται φαινόμενα απίστευτα, ακόμη και για σεναριογράφους. Με τα χρόνια φαίνεται ότι η επιχείρηση οργανώθηκε «έτι περαιτέρω», με το...
συνασπισμό πολλών συμφερόντων σε βαθμό τέτοιον, που να μιλάμε πλέον για «λερναία ύδρα».

Κάποτε, στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης είχε τονίσει ότι «η μεγαλύτερη μαφία στην Ελλάδα
είναι αυτή της γης» και μάλλον έχει δίκιο. Ίσως έτσι εξηγείται γιατί αυτή η χώρα δεν έχει αποκτήσει ακόμη Κτηματολόγιο, γιατί εξακολουθούν να καίγονται τα δάση μας και γιατί βαφτίζουμε το… κοτόπουλο νηστίσιμο, δηλαδή γεωργικές εκτάσεις «δασικές» (και το αντίστροφο), ώστε εύκολα να τις αρπάξουν κάποιοι. Το απίστευτο είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις αναγνωρίζονται και σουλτανικά φιρμάνια, ακόμη και σε μη δοριάλωτους, δηλαδή σε κάποιους που όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στους Οθωμανούς κατακτητές, αλλά έκλειναν μαζί τους επωφελείς γι’ αυτούς συμφωνίες, προκειμένου να εξασφαλίσουν «τα καλά και συμφέροντα». Όλα αυτά μαζί με πολλά άλλα, συν τη διαφθορά που, δυστυχώς, έχει επικρατήσει, δημιούργησαν ανεξέλεγκτες συνθήκες, τις οποίες, μέχρι τώρα, καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να επιλύσει!

Σε μερικά από τα τεύχη το «Όριον» έχει ασχοληθεί με την παράλογη και ανιστόρητη αρπαγή γης στη Μάνη, με το επιχείρημα ότι «ανήκε σε Οθωμανούς (!)». Ωστόσο, αλλού συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση της Βιστωνίδας, για την οποία πληροφορήθηκε το Πανελλήνιο εξαιτίας της πολιτικής αντιπαράθεσης που προέκυψε με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σκεφτείτε, όμως, πόσες άλλες δεν έχουμε πληροφορηθεί.

Για παράδειγμα, υπάρχει η υπόθεση της Τραγάνας, για την οποία ο Σύλλογος της Ενιαίας Μάνης, «Η Ευνομία», είχε πληροφορήσει πριν από τρία χρόνια την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσω αυτού την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Μια άλλη υπόθεση, αυτή του προγράμματος Μακροχρόνιας Παύσης Καλλιέργειας Γεωργικών Γαιών («αγρανάπαυσης») στο Ζαρκαδοχώρι Αλμυρού Μαγνησίας, χρειάστηκε δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου για να επέμβει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Η OLAF απέστειλε από τις Βρυξέλλες επιστολή προς τις ελληνικές αρχές ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, που, τελεσιδίκως, έχουν χαρακτηριστεί ως δάσος. Θυμίζουμε ότι το δάσος Ζαρκαδοχωρίου χαρακτηρίστηκε τελεσίδικα ως δάσος από το 1983, με διοικητικές διαδικασίες. Με την υπ' αριθμ. 132880/2.12.2003 απόφαση του τότε υφυπουργού Γεωργίας, κ. Ευ. Αργύρη, το Ζαρκαδοχώρι, ως δάσος είχε απενταχθεί από το πρόγραμμα παύσης καλλιέργειας γεωργικών γαιών. Με την υπ' αριθμ. 2120/3.7.2006 απόφαση του τότε υφυπουργού, κ. Αλ. Κοντού, έγινε ανάκληση της απένταξης, για να εξεταστεί εκ νέου η περίπτωση από τ
Keywords
Τυχαία Θέματα