«Ραβασάκια» με έκτακτες εισφορές

Αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων εξωτερικού για όσους δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν, εξίσωση αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες, εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, σαρωτικές αλλαγές στις εφορίες και τον ελεγκτικό μηχανισμό, μαύρες λίστες με φοροφυγάδες και...
νέο Σώμα Ελεγκτών Αναγκαστικής Είσπραξης επιστρατεύει στη μάχη για την τόνωση των εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών.

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών αποτυπώνονται με ευκρίνεια στο Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την Φορολογική Διοίκηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, 15 μέρες πριν την επίσκεψη της τρόικας για τις εξετάσεις του Οκτωβρίου και με το χρόνο να πιέζει επικίνδυνα για την αύξηση των εσόδων και τον περιορισμό της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού.

Από το σχέδιο φαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την αναδρομική επιβολή φόρου επί του κεφαλαίου και των τόκων για όσους καταθέτες έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό (περιλαμβανομένης και της χρήσης πιστωτικής κάρτας αλλοδαπής τράπεζας) και οι οποίοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των πόρων ή δεν δηλώθηκαν οι κτηθέντες τόκοι.

Παράλληλα προαναγγέλλεται η σταδιακή εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης με την παράλληλη καταβολή επιδόματος αλλά και η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών ρίχνει νέο σώμα φορολογικών ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης οι οποίοι θα δεσμεύονται με συγκεκριμένα «συμβόλαια» επίτευξης στόχων ενώ ενεργοποιούνται και οι διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα για τακτική δημοσιοποίηση των μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλετών με χρέη άνω των 150000 ευρώ όπως προβλέπεται σε πρόσφατη νομοθετική διάταξη αλλά και για προσωρινή κράτηση των μεγαλοφοροφυγάδων.

Τα πάνω κάτω έρχονται και στις εφορίες, Οι φορολογούμενοι για ότι έχει να κάνει με είσπραξη ή πληρωμή που γινόταν μέχρι σήμερα στις εφορίες, καθώς και για τις υπόλοιπες συναλλαγές τους, θα απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Παράλληλα, προωθούνται μέτρα κωδικοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας, απλοποίησης των διατάξεων και κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

http://www.newscity1.net/2Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα