Σχέσεις οργής: Το θεατρικό έργο που σε κάνει να νιώσεις πραγματική οργή

Παγώνει το αίμα σου όταν κάθεσαι κάτω από την σκηνή του θεάτρου Ζήνα για να παρακολουθήσεις την παράσταση που ανεβάζει η Άννα Βαγενά , ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΡΓΗΣ της Φρίντα Μπιουμπ στο θέατρο ''ΖΙΝΑ΄΄, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Θέλεις να ανέβεις στο σανίδι και να χτυπήσεις στην πραγματικότητα τον Πασχάλη Τσαρούχα ο οποίος υποδύεται τον πατέρα που βιάζει την κόρη του σε ένα χωριό της ελληνικής περιφέρειας . Η Άννα Βαγενά , η μητέρα, το γνωρίζει αλλά η μόνη της αντίδραση είναι να.....
παλεύει με τις ενοχές της και να μην μιλάει από φόβο.

Η θεατρική παράσταση σου ξυπνάει συναισθήματα πραγματικής οργής για όσους την παρακολουθήσουν . Η ερμηνεία της Κατερίνας Θεοχάρη στον πολύ δύσκολο ρόλο της κόρης συγκλονίζει. Το κοριτσάκι που στην αρχή δεν καταλαβαίνει αυτό που γίνεται με τον πατέρα της μεγαλώνει απότομα και έτσι ξαφνικά αλλάζουν και τα συναισθήματά της, η σκέψη της και οι επιθυμίες της.

Αρχίζει σιγά σιγά να μισεί τον εαυτό της ,της μάνα της το χωριό που μένει και θέλει να φύγει για να ξεφύγει . Όταν όμως καταφέρνει να εγκαταλείψει το εφιαλτικό της πατρικό με τη βοήθεια της μητέρας της και του αδελφού της , τότε η ζωή της επιφυλάσσει άλλη έκπληξη ίσως πιο σκληρή. Ο Πασχάλης Τσαρούχας ο οποίος πραγματικά με την πετυχημένη του ερμηνεία σε οδηγεί σε ακραία συναισθήματα πόνου , οίκτου και οργής κάνοντάς σε να τον μισήσεις γι αυτό που κάνει στο ίδιο του το παιδί ακολουθεί την μοίρα του και την αρρώστια του , ξυπνώντας ίσως μνήμες σε ψυχές που έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά.

Η Άννα Βαγενά στον ρόλο της μάνας εκφράζει πολλές γυναίκες της επαρχίας οι οποίες σηκώνουν έναν τέτοιο σταυρό στις πλάτες τους αλλά δεν τολμούν να τον ξεφορτωθούν . Η γιος Δημήτρης Πατσής είναι αυτός που με το ξέσπασμά του βάζει τη σφραγίδα του στην ιστορία που λέκιασε τη ζωή του αποτυπώνοντας ακριβώς τον χαρακτήρα ενός νεαρού που προσπαθεί να γίνει πραγματικός άνδρας και να δώσει εκείνος ένα τέλος στην οικογενειακή φρίκη.

Η Κατερίνα Θεοχάρη με τον ρόλο της ξυπνάει κι εκείνη μνήμες εφιαλτικές σε κορίτσια που βίωσαν τις ίδιες ιστορίες στο μακρινό τους παρελθόν και σήμερα ίσως και να είναι μεγάλες γυναίκες ή μητέρες ή μοναχικές ψυχές που κυνηγιούνται ακόμη με τις σκιές εκείνης της εποχής.

http://www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα