Σφοδρή κακοκαιρία τα Θεοφάνεια - Χιόνια, καταιγίδες και άνεμοι 10 μποφόρ!

- Η θερμοκρασία της θάλασσας σε 6 λιμάνια που θα ρίξουν το Σταυρό
- Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες απο τους θυελλώδεις ανέμους
- Στην κατάψυξη όλη η χώρα - Εκδόθηκε και έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Μετά τις λιακάδες αυτές των ημερών περιμένουμε σταδιακά νέα κακοκαιρία η οποία θα αρχίσει να επηρρεάζει τη χώρα ουσιαστικά από σήμερα
με βροχές στα.......
πεδινά, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ισχυρούς νοτιάδες 8 με 9 μποφόρ που θα γυρίσουν το Σάββατο σε βοριάδες ακόμη και 10 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ήδη δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προειδοποιεί ότι την Παρασκευή (Θεοφάνεια) αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 μποφόρ.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρειοδυτικά το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργά τη νύχτα προς την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 14 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε ομίχλες στην κεντρική και βόρεια χώρα γι΄αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά καλό καιρό, σιγά - σιγά όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αργότερα εως 6 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
Περιμένουμε ουσιαστικά επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά από την Ηπειρο δηλαδή και την Κέρκυρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού ενώ τα χιόνια που αρχικά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά το απόγευμα θα επηρρεάσουν τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 400 και 300 μέτρα αλλά αργά το απόγευμα των Θεοφανείων ο καιρός στα βορειοδυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι - νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και θα ενισχυθούν αργότερα στο Αιγαίο στα 9 με 10 μποφόρ το μεσημέρι όμως στα βορειοδυτικά θα γυρίσου
Keywords
Τυχαία Θέματα