"Σιγοβράζει" το ΠΑΣΟΚ από τους... επίδοξους αρχηγούς

Καθημερινό παρών στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δίνουν οι κορυφαίοι αλλά και επίδοξοι αρχηγοί του κόμματος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Όσο και εάν δηλώνουν δημόσια πως «η πιο μεγάλη ώρα δεν είναι τώρα» καθώς προέχει η σωτηρία της χώρας και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα και τις επαφές τους τις κάνουν και τη...
στρατηγική τους καταστρώνουν ώστε όταν ο αφέτης Γιώργος δώσει το σήμα να ξεκινήσουν ο καθένας από καλύτερη αφετηρία.

Μετά το άρθρο του Γιάννη Ραγκούση
και τις συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σήμερα είναι η σειρά της Άννας Διαμαντοπούλου να δημοσιεύσει άρθρο, ένα προσωπικό μανιφέστο θα μπορούσε να πει κανείς, για το νέο ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα αυτά είναι προάγγελος ισχυρής πολιτικής παρέμβασης της «πράσινης τρόικας» για το τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα επιχειρώντας να εκφράσουν το μεταρρυθμιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως από τους τρείς, μάλλον από τους τέσσερεις καθώς έχει προσχωρήσει στους κόλπους τους ο Ηλίας Μόσιαλος, πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα πράξει στην κούρσα διαδοχής υπάρχει για τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς ούτε ο Άννα Διαμαντοπούλου, ούτε ο Γιάννης Ραγκούσης έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους.

Η υπουργός παιδείας επισημαίνει την ανάγκη για μια «κατάλληλη ηγεσία» που μαζί με «νέες προσεγγίσεις και νέα δομή θα προωθηθεί πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης». Στο άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η Κα Διαμαντοπούλου μιλάει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του πολιτικού συστήματος πολύ δε περισσότερο του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κοινωνικών δυνάμεων που καλύπτουν διαχρονικά το χώρου του δυναμικού κέντρου και της υπεύθυνης αριστεράς.

«Όταν γίνουν οι εκλογές -και προσωπικά επιμένω ότι προηγείται η σταθεροποίηση της χώρας κάθε άλλης πρωτοβουλίας στο εσωτερικό ή στα κόμματα- το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής.»

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα δύο χρόνια που συγκλόνισαν την Ελλάδα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου βίωσε τον πολιτικό εφιάλτη του «σχεδιάζειν» και «πράττειν», υπό την καθημερινή απειλή της χρεοκοπίας, δηλαδή της απώλειας όλων των κεκτημένων μεταπολεμικά. Η Ιστορία θα αποδώσει ευθύνες και θα αναγνωρίσει προσφορά και θυσίες, σε όλους και διαχρονικά.

Αποφύγαμε το χείριστο, αλλά το τίμημα είναι βαρύ για όλους και δυστυχώς όχι ανάλογο με τις ευθύνες. Η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί σε όλα τα επίπεδα. Φιλολαϊκές ρητορικές, υποσχέσεις από το μέλλον και προσωπικές καριέρες φαντάζουν πια ως μπιχλιμπίδια ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Η πραγματικότητα του σήμερα χαρακτηρίζεται από τεράστια προβλήματα κοινωνικής συνοχής, λειτουργίας της δημοκρατίας, μέχρι και εθνικής κυριαρχίας.

Νέο αίμα, νέες λογικές και νέα κουλτούρα σε συνδυασμό με εμπειρία και έργο, πρέπει να δώσουν την αναγκαία ανασυγκρότηση σε κόμματα και πολιτικό σύστημα.

Αυτό κατ' εξοχήν αφορά την ευρύτατη δημοκρατική παράταξη, που πλειοψηφικά έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα από το ΠΑΣΟΚ. Τις κοινων
Keywords
Τυχαία Θέματα