ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Ποδήλατα – πεζοί, κοινός ο εχθρός

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθώ τον διάλογο που έχει «ανοίξει» σχετικά με τη χρήση του πεζοδρόμου και από τους ποδηλάτες.
Είναι γνωστό ότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πόλεις σαν την Πάτρα έχουν κάθε λόγο να αναπτύξουν την χρήση του ποδηλάτου σαν μέσο καθημερινής κυκλοφορίας μέσα στην πόλη. Δεν πιστεύω ότι το ποδήλατο αποτελεί την διασκέδαση του Σαββατοκύριακου μόνο και της.....
ευκαιριακής βόλτας μιας Παρασκευής ή μιας Κυριακής τον χρόνο έτσι σαν ατραξιόν…
Φυσικά και δεν συντάσσομαι με αυτούς που πιστεύουν
ότι το ποδήλατο είναι επικίνδυνο τόσο για τον ποδηλάτη, πόσο μάλλον για τον πεζό που κάνει την βόλτα του δίπλα. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι ο Δήμος μας θα εφαρμόσει πολιτική ποδηλάτου όταν και αν βρει χρήματα για να φτιάξει «ποδηλατοδρόμους αποκλειστικής χρήσης».
Πιστεύω μάλιστα ότι το ποδήλατο και οι πεζοί είναι από την ίδια μεριά του λόφου και όχι απέναντι. Πουθενά μάλιστα στον κόσμο δεν υπάρχει διαφορετική αντίληψη. Πεζοί και ποδηλάτες είναι ΜΑΖΙ!
Απλώς υπάρχουν πόλεις που έχουν λογική και ψυχολογία ποδηλάτου και πόλεις όπως η δική μας που δεν το έχουν βάλει καθόλου στο χάρτη.
Και επειδή έχουμε μάθει να μιλάμε για όλα αυτά φέρνοντας εξωτικά παραδείγματα, θα σας αναφέρω το γειτονικό μας Μεσολόγγι το οποίο έχει λύσει τέτοια ζητήματα προ δεκαετίας προβλέποντας στον κανονισμό των πεζοδρόμων και την χρήση των ποδηλάτων. Με κανονική σήμανση μάλιστα και όχι σιωπηρώς! Δεν χρειάζεται καν να σας αναφέρω ότι δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ ατύχημα με «αθόρυβους ποδηλάτες» και πεζούς. Φυσικά στο Μεσολόγγι κυκλοφορούν μερικές χιλιάδες ποδηλάτες σε ένα πληθυσμό που δεν ξεπερνάει τις 20.000, έτσι θέλοντας και μη ο Δήμος υποχρεώνεται να ασχοληθεί και με αυτούς!
Αν λοιπόν περιμένουμε τις εργολαβίες του μνημονίου για να φτιάξουμε ποδηλατοδρόμους και τότε να βγάλουμε τα ποδήλατα έξω, ζήτω που καήκαμε!


 http://podilatakias.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα