Στα άκρα η κόντρα για το Δημόσιο

Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστών για το Δημόσιο προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπύρου Παπασπύρου για στοχευμένες απεργίες, ανάμεσά τους και η μη είσπραξη εσόδων. Για ανευθυνότητα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κατηγορώντας την ΑΔΕΔΥ για υπονόμευση του...
δημοσίου συμφέροντος και προαναγγέλλοντας αλλαγές
στα πειθαρχικά συμβούλια.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Mega, ο Σπύρος Παπασπύρος τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ εξετάζει διάφορες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων, "με τη λογική όμως που να μη δημιουργείται πρόβλημα στον πολίτη και να μην επιβαρύνεται από μία απεργιακή μορφή ο πολίτης".

"Έχεις μία υπηρεσία, ένα υπουργείο, μία εφορία δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις μία απόφαση απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην εφορία. Μπορείς να πάρεις για ένα τμήμα", σημείωσε, συμφωνώντας με το παράδειγμα του δημοσιογράφου ότι θα μπορούν οι ταμίες της εφορίας απεργούν για μία εβδομάδα ή 10 μέρες.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι οι συγκεκριμένες απεργίες είναι νόμιμες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις λευκές απεργίες ανέφερε: "Όταν υπάρχουν απεργιακές αποφάσεις δεν μπορεί να παραπεμφθεί κανένας υπάλληλος στο πειθαρχικό εκτός κι αν ο κ. Μόσιαλος αλλάξει το Σύνταγμα".

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ κατηγόρησε την ΑΔΕΔΥ για πλήρη ανευθυνότητα. "Αν η ΑΔΕΔΥ λέει και άκουσα και εγώ το πρωί ότι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε σε μια εκπομπή τηλεοπτική ότι η μη είσπραξη τελών είναι στοχευμένη δράση. Αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι σαφές μήνυμα. Η μη είσπραξη τελών υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον", επισήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ναι μεν επισήμανε ότι τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα, "γιατί περάσαμε περιόδους πολιτικής κρίσης σε αυτή τη χώρα και υπήρχαν και πολιτικές τάσεις μη καλές όσον αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων", αλλά τόνισε ότι "όταν κανείς υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον, δεν μπορεί η υπονόμευση να κατοχυρώνεται συνταγματικά".

"Υπάρχουν πειθαρχικά. Τα πειθαρχικά θα πρέπει να λειτουργήσουν, θα πρέπει να αλλάξουν, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν μπορείς στα πειθαρχικά συμβούλια να έχεις εκπροσώπους των εργαζομένων που κρίνονται εκείνη την ώρα. Άρα, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητα τα πειθαρχικά συμβούλια", πρόσθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος, προαναγγέλοντας αλλαγές στα πειθαρχικά.


http://www.enet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα