Στο Κογκρέσο το νομοσχέδιο του Ομπάμα για την ανεργία

Στο Κογκρέσο αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το νομοσχέδιό του για τις θέσεις εργασίας στο Κογκρέσο, ζητώντας από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να το εγκρίνουν, όπως....
δήλωσε σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα σήμερα θα λάβει μέρος σε μια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο στην οποία έχουν προσκληθεί αμερικανοί που εκτιμάται πως θα επωφεληθούν εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, ύψους 447 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος
είναι η μείωση του ποσοστού της ανεργίας -- που ανέρχεται σε 9,1% -- και η αναζωογόνηση της οικονομίας. «Θα ανακοινώσει ότι στέλνει το νομοσχέδιο στο Κογκρέσο το απόγευμα όταν το Κογκρέσο επαναλάβει τις εργασίες του», ανέφερε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με δάσκαλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες, οικοδόμους, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και βετεράνους στρατιωτικούς, που ο Λευκός Οίκος λέει ότι θα ωφεληθούν από το νομοσχέδιο.

Την Τρίτη ο Ομπάμα αναμένεται να μεταβεί στο Οχάιο και την Τετάρτη στη Βόρεια Καρολίνα για να μιλήσει για το νομοσχέδιο αλλά και να προωθήσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπει το νομοσχέδιο απορρίπτονται από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Έρικ Κάντορ έστειλαν στον Ομπάμα μια επιστολή με την οποία εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να προκρίνουν ένα μέρος του νομοσχεδίου και την ελπίδα ότι ο πρόεδρος δεν θα επιμείνει να περάσει «ολόκληρο ή καθόλου».

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα