Στον εισαγγελέα σήμερα οι εμπλεκόμενοι συλληφθέντες για τα παράνομα στοιχήματα

Συνελήφθησαν, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και....
δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Πρόκειται
για τους κ.κ. Σταύρο Ψωμιάδη (πρόεδρος Καβάλας), Αχιλλέα Μπέο (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης), Δημήτρη Ζαβαντία (πρώην ποδοσφαιριστής), Νίκο Παντέλη (προπονητής), Αθανάσιο Ντότση (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Νίκο Χάλκου (πρόεδρος ΠΑΕ Ηλιούπολη), Ανδρέα Δημόπουλου (μπουκμέικερ), Βασίλη Καρακούλια (μπουκμέικερ).
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

• Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα

• Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

• Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων

• Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά

• Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών

• Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και άλλοι αθλητικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ, ο οποίος φέρεται να στοιχημάτιζε πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά σε βάρος ομάδας, στην οποία ο πατέρας του συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο, μάλιστα αναφέρεται πως μόνο σε μία περίπτωση στοιχημάτισε 1,6 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσεις συνολικό κέρδος 13 εκατομμυρίων!!!

Τη σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετικό φάκελο που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA για 40 στημένα παιχνίδια. Επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει για τους προσαχθέντες σχετικά με σειρά αγώνων της Α' και Β' Εθνικής, που είχαν χαρακτηριστεί από την UEFA ως «ύποπτοι» ή ακόμη και ως «άκρως διεφθαρμένοι» για
Keywords
Αναζητήσεις
οι εμπλεκομενοι στο στοιχημα
Τυχαία Θέματα