Συμβασιούχοι Διεύθυνσης Αλλοδαπών Δ. Αθηναίων

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  -  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Εδώ και 4 ημέρες οι απολυμένοι συμβασιούχοι της διεύθυνσης Αλλοδαπών έχουμε προβεί σε κινητοποίηση με αποκλεισμό της υπηρεσίας μας ενάντια στην απόλυσή μας ύστερα από 8 χρόνια συνεχόμενης εργασίας στη συγκεκριμένη Διεύθυνση του Δήμου. Εργαζόμενοι τόσα χρόνια χωρίς άδειες, δώρα, επιδόματα
και εργασιακά δικαιώματα, σήμερα ως απολυμένοι δεν δικαιούμαστε καν την ένταξή μας στο ταμείο ανεργίας. Το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά μετά από την....
έκδοση αρνητικών δικαστικών αποφάσεων που καταδικάζουν εκατοντάδες συναδέλφους σε ένα μέλλον ανασφάλειας και ανεργίας.

Η Δημοτική Αρχή απέναντι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται για τους συμβασιούχους εργαζόμενους, απάντησε με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά των απολυμένων συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Με την κίνηση της αυτή η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας, ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων και θέλοντας να τους αφαιρέσει τη δυνατότητα να υπερασπιστούν το θεμελιώδες δικαίωμα για δουλειά και αξιοπρέπεια.
Έχοντας πάρει την απόφαση να αντισταθούμε απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα των απολύσεων θα περιμέναμε τα όποια σωματεία ισχυρίζονται ότι δρουν από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων να σταθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο δίπλα μας. Ειδικά σε μια περίοδο όπου σαρώνεται κάθε έννοια δικαιώματος για το σύνολο των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την κυβέρνηση, την Τρόικα και απ' ότι φαίνεται και τη Δημοτική Αρχή να μπαίνουν μπροστά στην υλοποίηση ενός σχεδίου εξαθλίωσης των εργαζομένων. Δυστυχώς, η πλειοψηφία ΣΕΔΑ δεν αποστασιοποιήθηκε απλά απέναντι σε αυτή τη μαχητική απόφαση των συμβασιούχων της Δ/νσης Αλλοδαπών να διεκδικήσουν τη δουλειά τους, αλλά φρόντισε να καταγγείλει τη συγκεκριμένη κινητοποίηση με ανακοίνωση περί "εκδηλώσεων και κινήσεων με συντεχνιακό ή στενά εργασιακό χαρακτήρα" που μάλιστα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καλύψει. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κινητοποίησή μας ως προϊόν "βλακείας, καιροσκοπισμού και περίεργων αντιλήψεων", δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την επέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο της διαμαρτυρίας. Η πλειοψηφία του ΣΕΔΑ θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει αν εκπροσωπεί εργαζόμενους του Δήμου ή τη Δημοτική Αρχή. Είναι αλήθεια ότι από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που ξεπούλησαν ωμά ένα αγώνα 26 ημερών κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου της Πλ. Κοτζιά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το να συμπλεύσουν για μια ακόμη φορά με τη Δημοτική Αρχή.

Συνάδελφοι, τη στιγμή που η κυβέρνηση θέτει το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα για τους αορίστου χρόνου και για τους μόνιμους υπαλλήλους, για εμάς τους συμβασιούχους οι επιλογές πλέον είναι συγκεκριμένες: ΄Η θα αγωνιστούμε μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ή θα περιμένουμε για άλλη μια φορά να αποφασίσουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

Συνάδελφοι αυτόν τον αγώνα
Keywords
Τυχαία Θέματα