Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος αφού έκανε λόγο για καινούργιο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών επισήμανε ότι η σχέση αυτή δεν....
επηρεάζει
τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες και δεν αλλάζει την πάγια θέση της χώρας μας στο παλαιστινιακό, εκφράζοντας την ελπίδα οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια στα κρατικά σύνορα τους.

Παράλληλα ανήγγειλε την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα η οποία τοποθετείται στις αρχές του νέου έτους.

Μιλώντας για τη συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ σε θέματα ενέργειας, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι εγγυητές της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Η Ελλάδα κινείται πάντοτε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και βέβαια, είναι πάντοτε παρούσα στις εξελίξεις, τόσον στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις βαθιές αλλαγές, που συντελούνται στον αραβικό κόσμο, κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα