ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Αντιπροσωπεία της Παγκινεζικής Ένωσης Δημοσιογράφων δέχθηκε χθες το μεσημέρι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εστίασε στη διαχρονική πολιτιστική προσφορά τη Ελλάδας και Κίνας και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα επαφών και επισκέψεων της δημοσιογραφικής αποστολής. Στόχος του ενημερωτικού προγράμματος της Κινεζικής Αποστολής αποτέλεσε η προβολή του ρόλου της....
Ελλάδας,
τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο οικονομίας, πολιτισμού και τουρισμού, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες προβολής της Χώρας μας σε μία πολύ δυναμική και εξελισσόμενη αγορά όπως αυτή της Κίνας. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημέρωσε τους Κινέζους δημοσιογράφους για το καθεστώς και τη λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα καθώς και για όλες τις σύγχρονες μορφές ενημέρωσης.

Επιπλέον συζητήθηκε η κρίση που βιώνει η Ελλάδα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρουσίασε εκτενώς την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση για την αλλαγή της χώρας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πεταλωτής ανέλυσε στους Κινέζους δημοσιογράφους τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για την γρήγορη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε την ανάγκη ακόμα στενότερης συνεργασίας της Ελλάδας με την Κίνα σε όλους τους τομείς.

Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι εγκαινίασαν την απευθείας πτήση Πεκίνο-Αθήνα της εταιρείας «Air China» που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να μεταφέρει και Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα.

Η Κινεζική Αντιπροσωπεία εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τις θερμές της ευχαριστίες για τον πρόσφατο ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στη διάσωση και τον επαναπατρισμό 13.500 Κινέζων από τη Λιβύη, με βάση την Κρήτη. Η επιχείρηση της Κρήτης, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, ανέδειξε τη διάθεση, την αποτελεσματικότητα και τη διευρυμένη αντιμετώπιση θεμάτων κρίσεως καθώς και τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και ανταλλαγών τεχνογνωσίας σε τομείς όπως είναι ο Τουρισμός, η προώθηση της Κρουαζιέρας, οι επενδύσεις Κινέζων επιχειρηματιών στον τομέα ήπιων μορφών ενέργειας, η προώθηση της Μεσογειακής διατροφής και άλλα.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης που λαμβάνει χώρα τα τελευταία δεκατρία χρόνια και έχει ως στόχο τη σύσφιξη των δεσμών των δύο χωρών και την προβολή των θεμάτων από τα κινεζικά ΜΜΕ.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα