ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ REAL FM

Πρώτο μεγάλο θύμα αυτών των πολιτικών είναι η ίδια η δημοκρατία. Όχι μόνο θα καθορίζουν το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά θα πρέπει να έχουν τη διαβεβαίωση και του αποτελέσματος των εκλογών. Νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις κι αυτές οι στάσεις οδηγούν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την ίδια την Ευρώπη πάρα πολλά χρόνια πίσω, καταστρατηγούν και διαλύουν την έννοια της ενωμένης Ευρώπης, γιατί ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να....
υπάρξει δίχως δημοκρατία, δίχως τους λαούς της

Θεωρώ ότι στάση ευθύνης δεν είναι
να καταγγέλλεις, να καταψηφίζεις, αλλά μετά να λες, θα εφαρμόσω αυτά που ψήφισαν οι άλλοι.

Εμείς λοιπόν αυτό που καταθέτουμε στον ελληνικό λαό είναι ένας διαφορετικός δρόμος, που δεν παραπέμπει σε ένα αβέβαιο αύριο ή σε μια προοπτική των επόμενων δεκαετιών, τη λαϊκή εξουσία γενικά και αόριστα, όπως λέει η κα Παπαρήγα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο εναλλακτικές πολιτικές

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν έχει καταφέρει μόνο να έχει καίριες παρεμβάσεις καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν, αλλά και καίριες εναλλακτικές προτάσεις.

Η Ελλάδα είχε δυνατότητες και διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις.

Τώρα μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης του εγκλήματος, που είναι ακόμα πιο τραγικό. Το τελευταίο στάδιο μιας πολιτικής που οδηγεί στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην υποτέλεια. Θα είναι και η ίδια η αναθεώρηση του Συντάγματος με την ενσωμάτωση σ΄ αυτό σχετικών διατάξεων ότι θα πρέπει να πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι τοκογλύφοι και οι δανειστές και όχι κατά προτεραιότητα οι εσωτερικές ανάγκες που αφορούν την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους.

Είπαμε γιατί το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ να είναι, προκειμένου να παίρνουμε χρήματα να τα δώσουμε στους δανειστές, να μην δοθούν κατά προτεραιότητα τα όποια έσοδα έχει αυτό το πρόγραμμα στη στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων.

Γιατί να μην ψάξουμε να αναζητήσουμε νέους πόρους για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων από κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα, στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που θα βαραίνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Όταν πας να διαπραγματευτείς δεν λες στον άλλο αυτά που είναι έτοιμος να ακούσει. Λες αυτά που πρέπει να του πεις για να υπερασπιστείς το δημόσιο συμφέρον.

Βλέπω να διαμορφώνεται μια ιερή συμμαχία για την αναχαίτιση της αριστεράς και τη διασφάλιση του μνημονιακού καθεστώτος της υποτέλειας. Και αυτή η ιερή συμμαχία είναι από τον κ. Γιούνκερ, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.

Το πρόβλημα για τον κ. Σαμαρά είναι ότι είναι αρχηγός της κεντροδεξιάς που έχει σαν δεδομένο ότι για να μπορέσει να κυβερνήσει, πρέπει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.

O κ. Σαμαράς βλέπει όντως κάποιοι να του κουνάνε όχι δάκτυλο αλλά μαντήλι και είναι οι ψηφοφόροι του κόμματός του που τον πίστεψαν και τον στήριξαν για να
Keywords
Τυχαία Θέματα