ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Τώρα σας παίρνει και εσάς η μπάλα, κύριε Καψή. Καλημέρα σας, κύριε Yπουργέ, σιδεροκέφαλος. Διαβάζω εδώ, τώρα, ο κ. Μόσιαλος σε συνέντευξη στο Real.gr «η κυβέρνηση Παπαδήμου θυμίζει περισσότερο λέσχη συζητήσεων», λέει ο κ. Μόσιαλος και ζητάει μαζί με το κούρεμα του χρέους να αλλάξουμε και το παραγωγικό μας μοντέλο.
ΚΑΨΗΣ: Εντάξει. Δεν νομίζω, ότι είναι τόσο σκληρά τα πράγματα.
Ίσα-ίσα νομίζω, ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό έργο και ιδίως τον τελευταίο καιρό έχει πάρει μπρος και πηγαίνει αρκετά καλά.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Για να δούμε, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Λοιπόν, ο υπουργός Επικρατείας και.....
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου. Να σας πω κάτι; Χαίρομαι πάρα πολύ διότι πέρα του ότι είστε συνάδελφος παλιός, διευθυντής... άνθρωπος του χώρου, εδώ φέρνουμε διάφορους υπουργούς, οι οποίοι είναι ή του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ. ή του ΛΑ.Ο.Σ. Ένας υπουργός του Παπαδήμου - Παπαδήμου, ένας Παπαδημικός, με την έννοια του οπαδού, που εκφράζει αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός, δεν είχαμε ως τώρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ναι, η αλήθεια είναι αυτή. Είναι ένας από τους λίγους, που είναι...
ΚΑΨΗΣ: Νομίζω, ότι πολύς κόσμος αισθάνεται πως η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ένα πείραμα που πρέπει να πετύχει. Που αξίζει να πετύχει και με αυτή την έννοια θέλω να ελπίζω, ότι θα εκφράσω αυτή την πλευρά.
ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εντάξει. Θέλετε να το ελπίζετε. Θέλω να σας ρωτήσω, όμως και σαν δημοσιογράφο περισσότερο όχι ως πολιτικό, εξ’ ορισμού, που γίνατε τώρα, από υπουργός και αυτά. Τη στηρίζουν με την καρδιά τους, ας το πω έτσι, τα κόμματα την κυβέρνηση Παπαδήμου; Αισθάνεστε, ότι την στηρίζουν, ότι τον αφήνουν και εκείνον και εσάς και την κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά της;

ΚΑΨΗΣ: Είναι λίγο ζήτημα οπτικής. Από τη μια μεριά υπάρχουν προβλήματα, γκρίνιες και τα λοιπά και τα λοιπά. Αλλά, αν το δείτε από την άλλη μεριά, πρόκειται για μια μεγάλη υπέρβαση για τα κόμματα - το ό,τι κατάφεραν δηλαδή και τα τρία μαζί, να στηρίξουν μια κυβέρνηση, να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να προχωρήσουν. Αυτή η κυβέρνηση, κάνει τα βήματα που χρειάζεται να κάνει και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε μπροστά μας μια τόσο μεγάλη πρόκληση, που στο τέλος - και αυτό το πιστεύω ειλικρινά – τα κόμματα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Να σας πω, λένε πολλοί ότι στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου πήγε λίγο να του ξεφύγει ο έλεγχος. Με τους υπουργούς να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, να κάνουν δημόσια κριτική, μετά συνειδητοποίησε, ότι πρέπει να κτυπήσει και λίγο το χέρι του. Έτσι έγινε;
ΚΑΨΗΣ: Δεν είναι θέμα να κτυπήσει το χέρι του, όχι. Ούτε ο Πρωθυπουργός το συνειδητοποίησε μόνος του. Είναι τέτοιο το έργο, που σιγά-σιγά όλα αυτά μπαίνουν σε μια τάξη και ένα δρόμο. Τώρα ενόψει και της τρόικας, να το πω έτσι όπως λέμε και στις εφημερίδες, οι μηχανές δουλεύουν πια στο φουλ. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πρέπει να ανταποκριθούμε σε πάρα
Keywords
Τυχαία Θέματα