Συντριβή ΠΑΣΠ στις εκλογές της ΦΕΚ

Με συντριβή της ΠΑΣΠ εξελέγει το νέο συμβούλιο της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών (ΦΕΚ) της Αθήνας.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, οι οποίες είχαν συμμετοχή ρεκόρ – δεκαπλάσια από τις τελευταίες-, για την εκλογή του νέου συμβουλίου της ΦΕΚ,
οι Κρήτες φοιτητές καταψήφισαν το κομματικό “πράσινο” ψηφοδέλτιο και ψήφισαν Κρήτη, μία και ενιαία !

Ο συνδυασμός του Μηνά Παγωνάκη εξελέγη πανηγυρικά με διπλάσιο αριθμό ψήφων, αποδεικνύοντας ότι το κίνημα των...
Ανοιχτών Σχολών, που εναντιώθηκε στις κομματικές παρατάξεις στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Είναι μια νέα νοοτροπία μεταξύ των φοιτητών, που επιβάλλεται σταθερά μέσα στα πανεπιστήμια.

Την Παρασκευή μάλιστα έγινε το πρώτο πανηγυρικό συμβούλιο με αρκετή ρακοποσία (!) όπου εξελέγη το Προεδρείο του νέου συμβουλίου:

Μηνάς Παγωνάκης – Πρόεδρος
Μανώλης Δερμιτζάκης – Α/πρόεδρος
Στέλιος Μαριδάκης – Α/πρόεδρος
Μανώλης Φραγκούλης – Ταμίας
Κυριάκος Καρμπαθάκης – Γραμματέας

Μυστικό: Κάτι που δεν είναι γνωστό ευρέως είναι ότι η ομάδα “Η Κρήτη μας ενώνει” που εξελέγη στη ΦΕΚ είναι από τους πρωτεργάτες του Κινήματος των Ανοιχτών Σχολών. Ενώ η παρουσία της Κων/ινας Καμπέρη – Ιδρυτικό μέλος των Ανοιχτών Σχολών – θορύβησε το πράσινο στρατόπεδο που προσπάθησε την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές να κινητοποιήσει περισσότερο κόσμο από κομματικά γραφεία.

Μυστικό 2: Ανησυχία όμως δημιουργήθηκε και στο γαλάζιο στρατόπεδο της Μεσογείων, στην ΟΝΝΕΔ. Καθώς η παρουσία του Βασίλη Τσιατσιάμη, Προέδρου της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την ημέρα των εκλογών στα γραφεία της ΦΕΚ και οι θερμοί εναγκαλισμοί του με στελέχη της ΔΑΠ από το Γεωπονικό και το Πολυτεχνείο, προκάλεσε ένταση μεταξύ Παπαμιμικού και του γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Σ.Ιωαννίδη. Άλλωστε είναι γνωστή η σχέση που έχει η Δημ. Συμμαχία με την Κρήτη

Μυστικό 3: Η καλή σχέση του Βασ. Τσιατσιάμη με τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή οδήγησε σε μη πόλωση της διαδικασίας και στην ελλειπή κομματική υποστήριξη από πλευράς ΠΑΣΠ.

http://www.kontranews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα