Τα γραφεία των Οικολόγων (ανήκουν στην Εκκλησία) εξαιρούνται από χαράτσι της ΔΕΗ

Τραγικό, άδικο, άκαρδο αλλά Νόμιμο, άρα Ηθικόν

η παρουσία τοιαύτης φωτογραφίας οφείλεται αποκλειστικώς εις τον "Δαίμων του Ιστολογίου", επομένως ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες και δηλώνουμε ότι δεν θα την αφαιρέσουμε -εκ της Διαχειρήσεως......
Διαβάζουμε από τον ιστότοπο των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το χαράτσι και τη δίκαιη φορολόγηση της εκκλησίας

Χωρίς «χαράτσι» ο λογαριασμός της ΔΕΗ
στο κτίριο όπου στεγάζονται οι ΟΠ στην πλατεία Ελευθερίας – επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, κοινοποιώντας αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ για το γραφείο τους που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας και ανήκει σε Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν ότι στον λογαριασμό αυτό δεν ζητείται η πληρωμή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, το γνωστό και ως “χαράτσι των ακινήτων”. Το “λάθος” σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το εν λόγω ακίνητο ανήκει σε Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο, εγείρει ερωτηματικά για το αν τα ακίνητα που ανήκουν σε θρησκευτικούς οργανισμούς έχουν de facto εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος.

Η δίκαιη φορολόγηση της Εκκλησίας αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Οικολόγων Πράσινων και η μη τήρησή της αποτελεί πρόκληση προς την κοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Την στιγμή, μάλιστα, όπου η ελληνική κοινωνία καλείται να πληρώσει ένα υπέρμετρο και άδικο τίμημα, ως αντιστάθμισμα της αποτυχίας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, είναι αδιανόητο να εξαιρούνται από το μέτρο αυτό νομικά πρόσωπα με υψηλά εισοδήματα.

Ακολουθεί η επιστολή στον υπουργό

Αθήνα 4/1/2012

ΑΠ: 691/4/1/2012

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: ΕΕΤΗΔΕ του νόμου 4021/2011

Τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στην Αθήνα στεγάζονται στην Πλατεία Ελευθερίας στον αριθμό 14. Το ακίνητο ανήκει στην Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία και, ειδικότερα, όπως αναγράφεται και στον λογαριασμό της ΔΕΗ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και είναι ηλεκτροδοτούμενο.

Στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, όμως, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν περιλήφθηκε το ποσό που αντιστοιχεί στο ΕΕΤΗΔΕ του νόμου 4021/2011 (γνωστό και ως χαράτσι των ακινήτων), αν και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα γραφεία μας, παρά τη βαθιά μας πίστη στις Πράσινες ιδέες και αξίες, δεν είναι ιερός ναός ή χώρος λατρείας. Επομένως, σύμφωνα με το νόμο σας, το ακίνητο, όπου στεγάζονται τα γραφεία μας ”έπρεπε” να φορολογηθεί με το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών.
οικολογικό δέντρο μουριάς, άνευ φορολογήσεως

Αν δεν πρόκειται για αυθαίρετη εξαίρεση των γραφείων όλων των πολιτικών κομμάτων, είναι εύλογη η υπόθεση ότι, αφού έγινε ένα τέτοιο “λάθος” τον δικό μας λογαριασμό, εξαιρούνται του ειδικού τέλους το σύνολο των ακιν
Keywords
Τυχαία Θέματα