Τα κόκκινα κασκόλ πήγαν Ακρόπολη και οι κόκκινες γραμμές... περίπατο!

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής, οι πολύωρες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, οι συνεδριάσεις διαφόρων κομματικών ή κοινοβουλευτικών οργάνων, οι αμφίσημες δηλώσεις και οι αναβολές (ήδη η νέα σύσκεψη έχει μεταφερθεί για σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας) να χρησιμεύουν στο εσωτερικό μέτωπο της προπαγάνδας, στην πράξη όμως απλώς ενισχύουν και ..........
πολλαπλασιάζουν τις προειδοποιήσεις και τις απειλές από το εξωτερικό.

Τα μηνύματα, εκβιαστικά και απαξιωτικά, φθάνουν από όλες τις
πλευρές.

Μέρκελ και Σαρκοζί επανέλαβαν χθες πως η χώρα μας δεν θα λάβει το νέο δάνειο αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.

Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποίησε πως «οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, πρέπει να τις σεβαστούν σχολαστικά. Η Ευρώπη είναι ένα μέρος όπου όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπογραφεί.»

«Κάτι πρέπει να συμβεί γρήγορα», δήλωσε και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει πρόοδος τις επόμενες ημέρες. Ειλικρινά δεν βλέπω σε τι θα βοηθούσαν περισσότερες ημέρες. Ο χρόνος πιέζει, διακυβεύονται πολλά σε ολόκληρη την ευρωζώνη».

Οι δυο τους μάλιστα δήλωσαν πως συμφωνούν ότι τα επιτόκια που θα καταβάλλει η Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους της θα πρέπει να μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό.

Σε ιδιαίτερα επικριτικό ύφος για την Ελλάδα έγινε και η χθεσινή ενημέρωση εκ μέρους του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «η Ελλάδα έχει υπερβεί τα όρια», καθώς «θα έπρεπε ήδη να είχαν τελειώσει οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα».

«Ελπίζαμε ότι οι απαραίτητες αποφάσεις θα είχαν ληφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο και ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση του Eurogroup», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη μείωσης του κατώτερου μισθού και αναφέροντας πως σε πολλές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Και βέβαια, αρνήθηκε ότι η Ευρώπη εφαρμόζει «πολιτικές Τσαουσέσκου», επιβάλλοντας τη βίαιη μείωση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα και επεσήμανε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια «τεχνική κυβέρνηση» και ότι στηρίζεται από μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, σχολιάζοντας δε συνέντευξη της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, δήλωσε ότι στην Επιτροπή δεν εξετάζονται «σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στο μεταξύ, ο διεθνής οίκος Fitch επιμένει να θεωρεί ως πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή του για την αγορά δομημένων τίτλων, αναφέρει ότι η περίπτωση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, στην οποία θα ισχύει κάποιο σύστημα πληρωμών, θα είναι πιο επωφελής για τους ελληνικούς δομημένους τίτλους, καθώς οι τράπεζες θα επωφεληθούν από τη μαζική θεσμική υποστήριξη που θα λάβουν, γ
Keywords
Τυχαία Θέματα