Τα βρήκαν!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΣΑΜΑΡΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Μπορεί η συνάντηση να ξεκίνησε σε πολύ ψυχρό κλίμα (Παπανδρέου και Σαμαράς δεν αντάλλαξαν όχι μόνο λέξη, αλλά και βλέμμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας) όμως φαίνεται πως....
είχε διαφορετική κατάληψη. Παπανδρέου
και Σαμαράς, συμφώνησαν στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, αφού ο πρώτος έκανε σαφές ότι παραιτείται από πρωθυπουργός (χρειάστηκε να δεσμευθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας) και ότι οι αποφάσεις της νέας κυβέρνησης θα λαμβάνονται από κοινού, καθώς θα έχουν ρόλο τόσο ο ΓΑΠ, όσο και ο Α. Σαμαράς.
Το όνομα του νέου πρωθυπουργού ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
READ THE ENGLISH VERSION BELOW

θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο, οπότε και θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και φαίνεται ότι θα ο Κάρολος Παπούλιας θα ορκίσει άμεσα τη νέα κυβέρνηση, αφού οι δανειστές πιέζουν να έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες διαδικασίες μέχρι την Τρίτη. Αμέσως, η νέα κυβέρνηση πάει για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και... πιάνει δουλειά, για την επικύρωση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου.
Αν και ακόμα είναι νωρίς για ονοματολογία, ως "φαβορί" για να αναλάβει την πρωθυπουργία "παίζει",κυρίως ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είναι τεχνοκράτης. Και, ίσως θα πρέπει να μας λέει κάτι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Post, πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε εσπευσμένα για την Αθήνα ο κ. Παπαδήμος, από τη Γερμανία, όπου βρισκόταν. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο Λουκά Παπαδήμο έγινε κρούση και από τα δύο κόμματα.
Πιθανή θεωρείται η αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Υπουργείο Οικονομικών. Πιθανοί για να το αναλάβουν είναι ο κ. Δήμας, ή κάποιος από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι θέλουν τον Ευ. Βενιζέλο να προτείνεται για αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης- αν και άλλες πληροφορίες θέλουν τους κ. Βενιζέλο και Σαχινίδη να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Σταϊκούρας, Λαζαρίδης, Σταμάτης θα συμμετάσχουν πιθανότατα από πλευράς ΝΔ στη Νέα κυβέρνηση.
Όπως και να έχει, είναι πιθανό μέσα στη νύχτα η Συγγρού να δώσει τα ονόματα που προτείνει για τη νέα κυβέρνηση και εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως το κλίμα από τη ΝΔ για τη συνάντηση είναι θετικό.
Το ερώτημα βέβαια είναι το αν και πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι. Όλοι αναρωτιούνται για παράδειγμα, τι θα γίνει με το νομοσχέδιο με τα ταξί. Μέχρι πού θα φτάσει η αρμοδιότητα αυτής της κυβέρνησης που "δείχνει" εκλογές, κατά το Μάρτιο;

English

They finally agreed!
L.PAPADIMOS IS POSSIBLE FOR NEW PRIME MINISTER

The Greek PM G.Papandreou and the Opposition leader, A. Samaras finally agreed tonight in forming an interim government. After two hours of hard negotiations in front of the President of the Greek Republic, K. Papoulias, they agreed that Papandreou will be resign
Keywords
Τυχαία Θέματα