«ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ» ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ

Κάποτε η ολιγαρχία των επωνύμων (πολιτικών, πλουσίων ή και συνδυασμού τους, είχε κατορθώσει να χωρίσει ταξικά τα δικά της παιδιά απέναντι στα παιδιά των φτωχών και ανωνύμων.
Είχε κατατάξει τα παιδιά της φτωχολογιάς σε εκεί να που ονομάζονταν «παιδιά κατώτερου Θεού» χωρίς να βρεθεί μπροστά σε σοβαρές αντιστάσεις της κοινωνίας.
Δυστυχώς το κακό αυτό έγινε ακόμη χειρότερο, κατά τη διάρκεια της .....
μεταπολίτευσης και μάλιστα με πρωταγωνιστές
τους αποκαλούμενους «επαναστάτες» και «γενιά του Πολυτεχνείου».
Ενώ θα περίμενε κανείς τέτοια φαινόμενα να μπουν απ’ αυτούς οριστικά
και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Με αυτές τις αδυναμίες που τους οδήγησαν σε προκλητικές συμπεριφορές, απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν συνείδηση, ντροπή και αυτοσεβασμό.
Γι’ αυτό και εισέπραξαν την πλήρη και γενικευμένη Απαξία της Ελληνικής Κοινωνίας.
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα αυτών των επωνύμων, που, η απληστία από τη μια και η ξεδιαντροπιά από την άλλη, με τη δύναμη που διέθεταν (οικονομική ή πολιτική ή και συνδυασμένη αφού ο απένταρος που μπήκε στην πολιτική βγήκε πάμπλουτος) τους οδήγησαν σε πράξεις ή και προσωπικές αποφάσεις… «τακτοποίησης» των μελών των οικογενειών τους.
Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, Γραμματείς, Πρόεδροι, Σύμβουλοι, Αυτοδιοικητικοί, εργολάβοι και μεγαλοπαράγοντες της Μαζικής ενημέρωσης, είναι καταγεγραμμένοι στις σελίδες της σύγχρονης πολιτικής Ελληνικής ιστορίας, με τα μελανότερα γράμματα.
Είτε νόμιμα, είτε τυπικά, είτε παράτυπα, αλλά και πολλές φορές και παράνομα, έχουν γεμίσει τις κρατικές υπηρεσίες, με τα παιδιά τους, τους (ή τις) συζύγους τους, τα αδέρφια και τα ξαδέρφια τους, τους κουμπάρους και τους συμπεθέρους τους.
Αδιάφορα αν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελ ληνικών οικογενειών μαστίζεται από την ανεργία, τη φτώχια και την εξ αυτών περιθωριοποίηση.
Όλοι αυτοί οι παραπάνω, δεν υπήρξαν ποτέ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε τέτοιοι διορισμοί, στο Κράτος, να τους λύσουν υπαρξιακά οικονομικά προβλήματα.
Απλά η δύναμη της εξουσίας τους έκανε δούλους της αλαζονείας, του θράσους και της ξεδιαντροπιάς.
Τελευταία, επειδή το Κράτος επιτέλους ελέγχεται Μνημονιακά, οι ίδιοι αυτοί επώνυμοι, που διατηρούν και τον τίτλο του «παράγοντα» κάνουν χρήση της εξουσίας και … «επιβάλουν» στον ιδιωτικό τομέα «τακτοποιήσεις» μελών των οικογενειών τους!!!
Δυστυχώς ο ιδιώτης, είτε συνδέεται άμεσα με το Κράτος, όπως είναι Οργανισμοί και Α.Ε., είτε εξαρτάται απ’ αυτό, ιδιωτικές επιχειρήσεις επιδοτούμενες ή με συμβάσεις Κρατικές ή Αυτοδιοικητικές κλπ, κατά κάποιο τρόπο, «υποτάσσεται» στην απαίτηση του επώνυμου.
Έτσι «τακτοποιούνται» τα μέλη της οικογένειας των επωνύμων, ακόμη και τώρα που η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το τρομακτικό όριο του 45-50%.
Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι.
Ακόμη και τα μέλη των οικογενειών των πλουσίων και επωνύμων.
Σύμφωνοι.
Το ίδιο δικαίωμα όμως δεν θα έπρεπε να έχουν και τ
Keywords
Τυχαία Θέματα