Τέλος το γραφείο παραπόνων του ΥΠΕΘΑ

Στέλιος Μπαμιατζής

Ένα προσωπικό δημιούργημα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, αυτό του "απευθείας διαύλου επικοινωνίας" με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων παύει να υπάρχει.
Να σημειωθεί πως ο κ. Μπεγλίτης είχε δεχθεί σκληρή κριτική, κυρίως από απόστρατους αξιωματικούς.
Σύμφωνα με.....
όσους κατέκριναν το μέτρο, με την ίδρυση αυτού του συγκεκριμένου γραφείου στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να απευθύνονται τόσο οι αξιωματικοί όσο και οι υπαξιωματικοί, καταλύεται η πειθαρχία και παραβιάζονται οι στρατιωτικοί κανόνες.
Πιο απλά
και εν συντομία, καταλυόταν η στρατιωτική ιεραρχία που θέλει τους αξιωματικούς και οπλίτες να μεταφέρουν παράπονα, απόψεις και διαμαρτυρίες ανάλογα με τη στρατιωτική κλίμακα.
Μάλιστα λέγεται πως κάποιοι υποστήριζαν πως η δημιουργία του "διαύλου" επικοινωνίας των στρατιωτικών με το γραφείο του υπουργού θα ήταν επί της ουσίας η αρχή της κατάλυσης κάθε έννοιας πειθαρχίας.
Φυσικά ο πρώην υπουργός είχε άλλη άποψη. Πίστευε πως μέσω της δημιουργίας του "απευθείας διαύλου επικοινωνίας" θα αναδεικνύονταν και θα επιλύονταν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί "σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης".
Ευθυγραμμιζόμενος με τις απόψεις πολλών αποστράτων αξιωματικών, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, έλαβε την απόφαση να καταργήσει το τμήμα μέριμνας προσωπικού από το στρατιωτικό γραφείο του, επομένως να διαλύσει την υπηρεσία "απευθείας διαύλου επικοινωνίας".
Να σημειωθεί όμως ότι η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.


http://news247.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα