Θα μπεί κανένας φυλακή; Θα παρουν πισω τα λεφτά ή απο δω παν κι αυτά.

Επιδημία «τύφλωσης» σε άλλους πέντε νομούς
Το σκάνδαλο της Ζακύνθου ρίχνει... φως στη φάμπρικα που είχε στηθεί με απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων για τα Δημόσια Ταμεία

Δικαιούχος του επιδόματος τυφλότητας που... οδηγεί τζιπ 4x4 στους δρόμους της Ζακύνθου. Ετερος που πηγαίνει για...
κυνήγι στις πλαγιές του νησιού... Κι άλλος... τυφλός που απολαμβάνει τον καφέ του σε παραλία του νησιού... ατενίζοντας το Ιόνιο!
Κάτι δεν πήγαινε καλά στο "Νησί των Ποιητών".
Μέσα σε δέκα χρόνια, οι δικαιούχοι του επιδόματος τυφλότητας είχαν διπλασιαστεί ξεπερνώντας το ποσοστό των 2% του πληθυσμού - σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες, το φυσιολογικό ποσοστό των εκ γενετής τυφλών στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 0,023%, δηλαδή 23 στους 100.000 κατοίκους! Οι 625 που ήδη έπαιρναν το επίδομα στη Ζάκυνθο και οι 170 που είχαν κάνει αίτηση για να το λάβουν θα επιβάρυναν τον κρατικό κορβανά κατά 724 ευρώ το δίμηνο ο καθένας. Οταν ο "Καλλικράτης" μετέφερε την αρμοδιότητα των προνοιακών επιδομάτων από την καταργηθείσα Νομαρχία στον Δήμο, η οικονομική επιτροπή διαπίστωσε ότι οι τυφλοί παραήταν πολλοί και ζήτησαν τα ονόματα.
Παρά τις αντιρρήσεις και τις επικλήσεις στα... προσωπικά δεδομένα, οι λίστες δόθηκαν. Και τότε, οι τοπικοί άρχοντες στη μικρή κοινωνία της Ζακύνθου διαπίστωσαν πως επίδομα λάμβαναν και οι βλέποντες!
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και έκανε αίσθηση στο Πανελλήνιο. Στο "Νησί των Τυφλών", όπως περιπαιχτικά χαρακτήρισαν τη Ζάκυνθο οι τίτλοι των εφημερίδων, υπολογίζεται ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 τυφλοί που πραγματικά δικαιούνται βοηθήματος! Οι... γιαλαντζί τυφλοί υπολογίζεται ότι κόστισαν στο νησί περί τα 30 εκατ. ευρώ!
Η Ζάκυνθος όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση όπου παρατηρείται αυτό το φαινόμενο: Στο μικροσκόπιο των ελέγχων πρόκειται να τεθούν άμεσα οι "τυφλοί" των νομών Χίου, Πιερίας, Κιλκίς, Χανίων και Αιτωλοακαρνανίας... Αποφασισμένος να βάλει τέλος στους ψευδείς αναξιοπαθούντες που δυσφημούν όσους πραγματικά χρήζουν βοηθείας και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό δηλώνει ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης, που αποκάλυψε την υπόθεση της Ζακύνθου και έχει αναλάβει και την ευθύνη του ελέγχου.
Παραπομπές
"Ο έλεγχος των εντεταλμένων οργάνων πραγματοποιείται σε 13 περιοχές της χώρας. Οπου εντοπιστούν παρανομίες, οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη", δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός. "Σύντομα πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα ελέγξει τους λαμβάνοντες προνοιακό επίδομα. Εχουμε πολλές περιπτώσεις που παίρνουν διπλό ή τριπλό επίδομα. Σε δεύτερη φάση θα έρθει και η διασταύρωση του δικαιώματος προνοιακού επιδόματος μέσω επίσημων δικαιολογητικών", τονίζει ο κ. Μπόλαρης.
3 ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μόνο το... χρώμα του χρήματος φαίνεται ότι έβλεπαν οι "τυφλοί" της Ζακύνθου. Συγκεκριμένα:
Τυφλός στα χαρτιά έπαιρνε το επίδομα και μετά πήγαινε για... κυνήγι στην ενδοχώρα του νησιού.
Μια
Keywords
Τυχαία Θέματα