Θα προλάβει να εφαρμόσει τα μέτρα;

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι το κατεξοχήν «πρόσωπο του δράματος», που ζει η Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, από τη στιγμή που ως αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, έχει σηκώσει το βάρος της εφαρμογής ενός κάθε άλλο παρά φιλικού προγράμματος, και της υπεράσπισης αντι-λαϊκών μέτρων.
Από σήμερα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, ως σύμβουλος-τεχνοκράτης
στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι και το.....
«πρόσωπο των φόρων». Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν, κήρυξε τη σχετική και συνήθη για τα ελληνικά δεδομένα σταυροφορία, λίγοι ωστόσο θεωρούν πως το τρέχον 24ωρο μας έφερε πιο κοντά στην πάταξη των φορολογικών εγκλημάτων.

Δεν είναι προφανώς τυχαίο, ότι ακόμη και παριστάμενοι υπουργοί, συνάδελφοι δηλαδή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είχαν τη δική τους «αφήγηση» για την καινούρια πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνεται για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη όμως και εντός του κυβερνητικού σχήματος, εκείνοι που ποντάρουν στο ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα είναι ο υπουργός που θα εφαρμόσει τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε χθες, συνιστούν εκκωφαντική μειονότητα.

Όλοι παραδέχονται ότι για να έχει το ΠΑΣΟΚ ελπίδες να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, έχοντας μάλιστα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο, θα πρέπει να βρει εγκαίρως νέο «τσάρο». Που θα προσωποποιήσει το «νέο ξεκίνημα», και θα πείσει την κοινωνία, αλλά… και το ΠΑΣΟΚ, ότι διαθέτει το ειδικό πολιτικό βάρος για να τα καταφέρει.


http://www.statesmen.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα